Anakart VRM ısısı 118 dereceye ulaşıyor

mehmetfgungor

Centipat
Daha fazla  
Sistemimde i5-13400F işlemci var ve yakın zamanda i7-14700F'ye geçmeyi düşünüyorum. 2-3 ay içinde B760 serisi bir anakart almayı planlıyorum, ama o zamana kadar mevcut anakartla devam edeceğim. Amacım After Effects ve Premiere Pro gibi uygulamalarda timeline akıcılığını artırmak ve render sürelerini düşürmek. Bunun dışında oyun da oynuyorum; sistemimi RTX 4070 ile 1080p çözünürlükte kullanıyorum.
Ancak hwımonitör ile yaptığım sıcaklık testlerinde kafama takılan bir durum oldu:
Boştayken bile anakartın bazı sensörleri 115–117°c değer gösteriyor (auxtın2 / tmpın8).
Oyun oynarken bu değer 118°c'ye kadar çıkıyor. CPU sıcaklığı ise 50–55°c aralığında kalıyor.
Bu sensör değerleri gerçekse, bunlar VRM sıcaklıklarını mı gösteriyor, sensör bozuk olabilir m mi?

Bence sensör bozuktur elinizi yaklastirdiginizda hissedersiniz sıcaklığı gerçekten o kadar sıcaksa bir bilgisayarcıya gösterin kullanmayın çok zarar görmesin o sıcaklığa ulasiyorsa

Bende de yükte değilken bile 117 derece i5 12600 sensör bozuk bence.

Yanlış okuma yapıyor. Sistemin ana güç tüketen parçaları ekran kartı ve işlemciyken masaüstünde boşta anakartın herhangi bir parçası 110 dereceyi geçemez. Bu yanlış okumalar bazı Intel anakartlarda yaygın. Dert etmene gerek yok.

Teşekkürler yorumlarınız için. Peki işlemci yükseltmem de bir problem olur mu diye düşünüyorum bu konu hakkında yorumlarınız nedir?

Mevcut anakartın ne? Düzgün VRM soğutmalı bir B760 anakart ile hiçbir sorun yaşamazsın. Örnek TUF B760M ya da B760 Gaming Plus. Anakart alacaksanız yeni işlemciyle direkt AM5 geçsen daha iyi olmaz mı? 14700F'in o fiyata almak yerine 9700X'li sistem daha iyi seçim olurdu genel kullanım amacıyla. Su an sistemin DDR5 mi 4 mü?

ASUS Prime B660M-K DDR4 anakartım var. Düşük model olduğunu biliyorum, şuan işlemci alacağım dediğim gibi 2-3 ay sonra da b760 bir model düşünüyorum. Şuanlık beni idare etsin, ederken de sorun yaşamak istemedim.

Bence anakart değişmeden 14700F al. Anakart değişme topuna girersen DDR5 ve AM5+B650/B850 sistem daha mantıklı olur. B660 Prime seni götürür, sorun çıkmaz.

13700F ve 14700F arasında kaldım 14700F alıp kullanayım dedim bende var olan anakartımla. Teşekkürler yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…