Anakarta 4 GB RAM Takınca Monitöre Görüntü Gitmiyor

ufuk duzova

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2018
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
8 GB RAM destekleyen Asus P5G41T-MLX anakartıma 4+2 olmak üzere toplam 6GB RAM taktım. RAM'den 4 GB olanı taktığımda monitöre görüntü gitmiyor. RAM arızalı değil ve doğru bir biçimde taktığıma eminim. Sorun nerede?
 
Aynı sorunu ben de yaşadım. Bilgisayarımda 2GB RAM takılıydı, buna ek 4GB'lik bir RAM daha taktım ve görüntü gelmedi. Sanırım bilgisayarımın eski olmasından kaynaklanıyordu. CL ve Mhz değerleri diğer kitten oldukça yüksekti. Sonuçta bilgisayarımın ekranına görüntü gelmiyordu ve fanlar çıldırmışcasına dönüyordu. Ben sorunu arkadaşımın bilgisayarındaki eski 4GB RAM'ı takarak çözdüm. Benim RAM'im de 4GB idi fakat çalıştırmadı. Birçok kişi RAM'de Mhz değerine dikkat etmez. Nasıl olsa anakartım ne kadar destekliyorsa o kadar çalışır mantığıyla. Ben de böyle yaparak aldım RAM'imi ama çalışmadı. Son bir seçenek var o da RAM'lerin voltaj değerleri.
 
Benzer sorunu ben de yaşadım, birinde sorunlu olduğunu öğrendim ve onu sistemimden çıkarmıştım, sorun o şekilde çözülmüştü. Fakat senin dediğin başka bir anakart üzerinde çalışıyor, bu biraz ilginç.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı