Anakarta binen yük zarar verir mi?

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde Gigabyte B450 S2H anakart kullanıyorum. Aerocool Rift temperli kasaya sahibim. Malzeme olarak metal değil ama sağlam bir hissiyatı var diyebilirim. Geçtiğimiz günlerde MSI Core Frozr S hava soğutmaya geçtim. Bildiğiniz üzere hava soğutmalar çok hafif aletler değil. Üzerine bir de ekran kartım ASUS Dual RTX 2060 EVO olunca aklıma bir takılmadı değil. Çünkü kendisinin kaslı bir soğutması var ve o da hafif bir kart değil. Kartı ve soğutmayı yeni kullanmaya başladığım için henüz bir eğilme göremiyorum. Ancak bu ağırlıkların kasaya/anakarta bir zararı olur mu? GPU holder vs kullanmak gerekir mi? Kasanın görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.

kasa.jpeg

Bu ağırlıkların zararı olmaz. İşlemci soğutucusu çoğu zaman sıkıntı çıkarmaz. Bir tek ekran kartı eğer ağırsa uzun kullanımda PCIe slotu eğilebiliyor. Uzun süreci düşünüyorsanız GPU için Holder alabilirsiniz.

Destek çıtasını üç fanlı GPU'lar için kullanmak daha mantıklı. Hem pci slotu kadar kasaya attığınız vida da GPU yükünü paylaşıyor. Core Frozr S'ten çok daha masif hava soğutucular var ve sorunsuz kullanılıyor. Yani bence bu tabloda hiçbir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı