Anakarta güç gelmiyor

Selçuk Şener

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 1x16 GB ddr4
Anakart
Msi pro h510m-b
İşlemci
Intel i5 11400f
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarım bozulmuştu. Bilgisayar tamircilerine götürdüm ve 2 yer anakart arızalı dedi. Diğer parçalarda sorun yok dediler. Ben de bugün vatandan MSI Pro H510M-B anakart aldım. Eve gelip fotoğraftaki gibi kurulum yaptım. Fakat anakarta güç hiç gelmiyor. Güç kaynağında bir sorun yok. Benim eski arızalı anakartım vardı. Bugün onunla denedim eski anakart takılı iken anakarta güç geliyor ama bugün aldığım anakarta güç gelmiyor. Ayrıca güç kaynağına kısa devre yaptım çalışıyor. Yani güç kaynağında sorun yok. Power SW olan kablolaları da test ettim doğru bağlı. Tornavida ile de çalıştırmayı denedim olmadı bir türlü. Ben anakartı alırken o an aklıma gelmedi ama benim işlemcim i5-11400F. Anakart kutusunda 10..nesil destekliyor olarak yazıyor. Fakat internetten baktığımda 11. nesil destekliyor diyor. Ondan dolayı güç gelmeme ihtimali var mı? Anakarta güç hiç gelmiyor. Power tuşuna basınca tepki vermiyorasla. Her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.

Anakart işlemciyi desteklemiyor, h510m-a 10. ve 11. nesil destekler fakat h510m-b sadece 10. nesil desteklemekte.

Anakart işlemciyi desteklemiyor, h510m-a 10. ve 11. nesil destekler fakat h510m-b sadece 10. nesil desteklemekte.
İşte bende bundan korkuyorum ya alırken hiç aklıma gelmedi o an. Lga 1200 e odaklandım. Kasayı toplayıp açılmayınca anca kutusundan fark ettim.

desteklemese bile en azından güç gelir
O her anakartta öyle olmuyor hocam.

İşte bende bundan korkuyorum ya alırken hiç aklıma gelmedi o an. Lga 1200 e odaklandım. Kasayı toplayıp açılmayınca anca kutusundan fark ettim.
Vatana götürüp sorunlu olduğunu belirtin değişim talep edin, işlemciden bahsetmeyin, bahsederseniz iade veya değişim olmayabilir.
Şansınızı deneyin eğer olmazsa farklı bir yol var onu denersiniz; h510m-a biosunu yüklemek. Ama sakın şimdi yapmayın çünkü çalışıp çalışmayacağı meçhul bir durum, önce iade veya değişim deneyin.

Çok büyük ihtimalle dediğiniz gibi. Acele işe şeytan karıştı gibi oldu biraz. Nasıl dikkat etmedim hiç aklım almıyor.

Güncelleme yapıp konuyu kapatalım. Az önce Vatan bilgisayardan çıktım. Çalışanlar çok yardımcı oldular sağolsunlar. Müşteri memnuniyeti deyip iade aldılar. Üzerine bir miktar para verip MSI b560m pro-e modelini aldım. Yardımcı olan sizlere de teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…