Anakarta Heat Sink Uygulama

Onlar yanlis görmediysem anakartın VRM'leri, VRM'ler 120 dereceye kadar sıkıntısız bir şekilde çalışabilir. Heatsinkleri yapıştırmak için termal bantlar kullanılıyor.
Kendi termal bantları ile geliyor sadece ısı yönünden bir yararı olur mu? Gerçi 2 TL aldım. Denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
Aluminyumlar çok az etki eder 5 derece anca. Asıl bakır daha kalın olanlar fena olmaz.
Bu arada ekstra OC yapmadıkça gerekmez onlar 100 derecelere çıkabilen bileşenler.

Aluminyumlar çok az etki eder 5 derece anca. Asıl bakır daha kalın olanlar fena olmaz.
Bu arada ekstra OC yapmadıkça gerekmez onlar 100 derecelere çıkabilen bileşenler.
Overclock yaptım. 4.1GHz'de 10DK testte 99 oldu kapattım. Gelenleri de uygulamadım. Tabi öyle görünce çöktüm işlemciyi stok hali ile kullanıyorum.

Bence sizin sorununuz anakartta ya da işlemcide değil kasanın içerisindeki hava sirkülasyonunda. Ayrıca sıcaklıkları ne ile kontrol ettiniz?

Aida64, HWmonitor ve HWinfo ile.
İşlemci sıcaklığını kastetmemiştim. Anakart sıcak dediğiniz için anakartın sıcaklığına nereden baktınız ve kaç dereceydi onu merak etmiştim. Ayrıca termal macunu doğru uygulayıp stock hava soğutma kullanıyorsanız 4.1 GHz de 100 dereceye çıkması yine normal değil. Ya yanlış OC yapıp voltaj değerini artırdınız ki bu düşük ihtimal, ya da kasa içerisindeki hava sirkülasyonu cidden berbat. Kasa markanızı ve fanları nerede konumlandırdığınızı öğrenebilir miyim? Fanların hava çıkış yönü belli olacak şekilde paintten basit bir çizim yapabilirseniz daha iyi olur.

Bu programlar ile zaten anakart ve mosfet sıcaklıklarına bakılabiliyor. 99 derece olan anakart mosfeti işlemci değil, kasam Cooler Master MB511 mesh on tarafta olan fanlar Corsair SP120 RGB içeri üflüyor. Arka çıkış Corsair HD120 dışarı üflüyor ve soğutucu olarak üstte 240lik Cooler Master sıvı soğutma kullanıyorum. Onlarında fanlarını Corsair HD120 fanlar ile değiştim. Ben pek hava sirkülasyonundan ziyade anakart bence yetersiz.

Kasa güzel hava akışı güzel. Ben 99 dereceyi işlemci için söylediğinizi düşündüm. Garantiye 3. defa aynı sorun ile giderse cihaz THH üzerinden paranızı geri alabiliyordunuz sanırım. İade edilip daha sorunsuz bir ürün tercih edebilirsiniz.

İşlemciden yana sıkıntım yok, 4.1GHz 1.3875V ile 65 derecede en son sabit kalmıştı ama anakart mosfetleri 99 derece oldu kimi 100 dereceye kadar kimi 120 dereceye kadar sorun yok diyor ama o kadar yüksek derece işlemciye ya da farklı bir şeye zarar verir diye stok kullanıyorum. Stokta mesela lol atiyorum işlemci 32 derece ama anakart 42 derece, bu kadar basit oyunda bile saçma değer gibi geldi. 2 kere yolladim garantiye sorun yok dediler. Kullandıkları işlemci 1200, benim işlemcim 2600X anlattım. Islemci ile alakası yokmuş, benim işlemcim bozukmuş. Bozuk olan işlemci 4 saat 52DK prime95 testinde tik demedi ve Endeks Bilisim'de test edildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…