Anakarta işlemci güç kablosunu taktığımda bilgisayar açılmıyor, çıkardıgımda açılıyor. Sizce sorun nedir? Yoksa anakartın bazı yerleri kısa devre mi yapıyor? Yardımcı olabilir misiniz?
Anakarta işlemci güç kablosunu taktığımda bilgisayar açılmıyor, çıkardıgımda açılıyor. Sizce sorun nedir? Yoksa anakartın bazı yerleri kısa devre mi yapıyor? Yardımcı olabilir misiniz?
İşlemcinin kısa devreye düşmüş olabilir ya da işlemciyi besleyen MOSFET'ler kısa devreye dönmüş olabilir bunu anlamak istiyorsan işlemciyi sok ve işlemci güç PIN'i tak çalıştırmayı dene çalışırsa işlemci kısa devre çalışmasa anakartta MOSFET'lerde sorun var.
İşlemcinin kısa devreye düşmüş olabilir ya da işlemciyi besleyen MOSFET'ler kısa devreye dönmüş olabilir bunu anlamak istiyorsan işlemciyi sok ve işlemci güç PIN'i tak çalıştırmayı dene çalışırsa işlemci kısa devre çalışmasa anakartta MOSFET'lerde sorun var.
Hocam çok güzel açıklamışsınız ben de aynı sorunu yaşadım işlemci soketini takınca çalışmıyordu. İşlemci çıkarınca çalıştı ve sonrası diğer işlemcim olan ryzen 2600 taktım pc güç aldı ama mosfetlerin bir veya ikisi yandı duman çıktı. Bu haldeyken tekrar ana işlemcim olan ryzen 5600 taktım yine mosfetlerden duman çıktı. 1 saat sonra tekrar denedigimde duman çıkmadı ama anakartımda cpu led'i yanıyor yani pc açılmıyor. İşlemcilerimin ikisi de arızalı mı? yoksa mosfetlerden dolayı mı yaşandı bu? Ben sorunumun statik elektrik birikmesiyle alakalı olduğuna çok emindim ama bunlar olunca fikrim biraz karıştı