Anakarta işlemci mimarisi uymayan işlemci takılırsa ne olur?

ataerencanıtez

Centipat
Daha fazla  
AM4 soket anakart almayı düşünüyorum şu an piyasadaki en ucuz AM4 anakart da bu.
Anakart AMD Zen 3 Zen 2 işlemci mimarisine uygundur diyor benım almayı dusundugum işlemci Zen 3 ve Zen 2 degil takarsam ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soket uyduğu ve BIOS desteklediği sürece sorun yok, direkt mimariyle alakası pek yok. BIOS'tan fark eder maksimum.

Zen 3 Ryzen 5xxx, Zen 2 ise Ryzen 3xxx oluyor. İkisi de AM4 yani.
Biliyorum onu herhalde. Adam elimdeki işlemci Zen 2 ve Zen 3 değil diyorsa ne olur diyor. Birinci ve ikinci nesil Ryzen takamaz.

Biliyorum onu herhalde. Adam elimdeki işlemci Zen 2 ve Zen 3 değil diyorsa ne olur diyor. Birinci ve ikinci nesil Ryzen takamaz.
Zen 2 ve 3 dışında Zen ve Zen+ mimarileri de kullanılabilir, sadece 2 ve 3 ile sınırlı değil.

@picl raknhocam Linkteki anakart 1000 ve 2000 serisi Ryzen işlemcileri desteklemiyor. Kullanamaz.
Soketten bahsediyorum, bu anakart özelinde bir şey söylemedim. Yukarıda dediğim gibi, BIOS'tan fark edebilir.
Zaten 3000G gibi Zen mimarili desteklediği birkaç işlemci de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…