Mesela anakartta o.c yapmak anakartın desteklediği RAM frekansını arttırmak anlamına mı geliyor ? Üçünü de açık bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim.
Anakartta O.C yapılacak bir şey yok. Ramlere O.C yapabilirsiniz ki o çok zordur bildiğim kadarıyla. İşlemcide O.C yapmak için işlemciye biraz voltaj vererek frekans değerini arttırmaktır. İşlemci O.C için soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Ekran kartına O.C yapmanız için MSI Afterburner yazılımını kullanabilirsiniz. Sınırlı bir O.C'de sunsa da kartın yanmadan kalmasını sağlayacaktır.
@Grizzly ben de merak ettim de, MSI Afterburner yazılımı, AMD kartlarıda OC edebiliyor mu ? Ediyorsa nasıl yapılıyor ? Radeon HD 7400M ekran kartına sahibim.
Öncelikle anakartlara OC işlemi yapılmaz. Belleklere, CPU'ya ve ekran kartına yapılır. Desteklediği RAM frekansını artırmak için işlemciye OC yaparsınız. Ya da BIOS'tan XMP RAM Profilini devreye sokarsınız.
Günümüz; Intel işlemcileri 1600, AMD işlemciler ise 1866 MHz bellek desteklemektedir. 2133 MHz veya 2400 MHz bellek hızlarına çıkmak istediğimizde işlemciye Overclock yaparak çıkabiliriz. Ya da XMP Profilini devreye sokarak
@Grizzly ben de merak ettim de, MSI Afterburner yazılımı, AMD kartlarıda OC edebiliyor mu ? Ediyorsa nasıl yapılıyor ? Radeon HD 7400M ekran kartına sahibim.