Anakarta termal macun bulaştı

Daha fazla  
Arkadaşlar işlemciye döktüğüm termal macun soğutucuyu kaldırırken anakarta ve ekran kartı yuvasına bulaştı. Acaba sorun çıkarır mı?

Sorun olmaz da, yine de kuruyup kalmasın kartın üzerinde. Saf alkol ile hafifçe temizleyebilirsin.

Çıkarır tabii ki soketlerin içine girdi mi?

Bilgiğim kadarıyla elektrik iletmiyordu onlar silmen lazım tabii ileride belki soruna neden olabilir alkol, tiner gibi ucucu anakart üzerinde durmayacak şeyler varsa kulak temizleyiciye veya pamuk varsa dök temizle onunla.

Arkadaşlar işlemciye döktüğüm termal macun soğutucuyu kaldırırken anakarta ve ekran kartı yuvasına bulaştı. Acaba sorun çıkarır mı?
Dikkatlice temizleyin. Termal macun iletken olmadığı için bir soruna sebep olmaz ama temizlenmesi gerek. Temizlerken metal alaşımlı bir şey sakın kullanmayın. Tiner kullanabilirsiniz temizlemek için.

Termal macunlar iletken degiller diye biliyorum eger ekran karti yuvasinin icine kactiysa sende karti takinca sikinti cikabilir.

Kendi vücudunda ki statik elektriği ilk önce yok et, sonra soketlere girmediği sürece sıkıntı yok girdiyse de iyi temizle boşalt içinden macun donar kalır kart girmez vs... Dikkatlice temizle ve ıslakta bırakma anakartı. İşlemcini de düzgün kapat soğutucularını tak, ön inceleme yap ve çalıştır.

İşlemci soketinin içine kadar macun girdi az da olsa. Tüm testleri yaptım bilgisayarım sorunsuz çalışıyor.

Çıkarır tabii ki soketlerin içine girdi mi?

Ekran kartı yuvasına girdi azıcık.

Sorun olmaz da, yine de kuruyup kalmasın kartın üzerinde. Saf alkol ile hafifçe temizleyebilirsin.

Elimden geldiğince bez ve izopropil alkolle temizlemeye çalıştım.

Temizleme yaptım arkadaşlar şu an sorunsuz bir şekilde işliyor her şey umarım ileride sorun çıkarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…