Anakarta termal ped takmak

Makaleler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X
RTX 3090 Gaming X
MSI B650M-A WI-FI
Corsair H150 RGB
Corsair 5000X
Corsair RM850
Corsair K60 / HyperX Pulsefire Raid
Dell S2721DGFA
Anakartın üzerinde soğutucu varsa zaten bu padlerden kullanılmıştır. Padleri değiştirmek yerine termal macun sürmeniz ısı iletimi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kalkıp VRM'lere yada PCH'a üretici, neden macun sıkmadı da ped taktı? Aykırı olmaya gerek yok bence. Ped takılmalı.

Kalkıp VRM'lere yada PCH'a üretici, neden macun sıkmadı da ped taktı? Aykırı olmaya gerek yok bence. Ped takılmalı.
PCH'da zaten termal macun mevcut. VRM'ler de neden termal macun kullanılmıyor bilmiyorum. Termal macun elektriği iletmeyip ısıyı ileten bir macun. VRM'lere zarar vereceğini düşünmüyorum. Aslında bunun için ileri düzey overclock yapan insanlara bakılabilir.

VRAM'lere macuna gerek yok, ısınmıyorlar adamakıllı.
VRM'lere gelirsek, kullandıkları pedler gayet iyi. Hatta MSI 7W'lık ped kullanıyordu. O derece. Üretim sırasında macun biraz zor oluyor herhalde.
O yüzden diyoruz stok gelen pedi olabildiğince kullanın diye. Dokusu bile farklı oluyor.

Termal Ped daha ucuz çünkü. Öyle işlemci gibi 70-80 derecelere çıkmıyorlar. Zaten ileri seviye PC kullanıcıları tüm sistemi soğutuyor sıvı soğutucu ile. Hani öyle işlemciye ayrı değil, tek 36 CM radyatör, 24 CM GPU radyatörü, adam tüm sistemi soğutuyor. VRM, besleyici, PCH, RAM, CPU, GPU... Ama maliyet.

Nvme Ssd yuvalarının soğutmatabakalarının altında termal pad var buna yapışık naylon sökülmeli mi acaba ssd takmayacağım yuvalardakiler anakartın sıcaklığıyla erir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…