Anakarta tornavida değdi ve SSD çalışmıyor

oguzzhagn

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
B550m DS3H
Herkese merhaba. Ne kadar uğraşsamda ne olduğunu bulamadığım bir sorunum var bu konuda yardım istiyorum.

B550M DS3H anakart sahibiyim, geçtiğimiz günlerde anakarta test etmek amaçlı farklı bir işlemci taktım. Daha sonra çalıştırdığımda sistemle birlikte açıldı. Ardından kapatıp tekrar kendi işlemcimi takarken tornavidanın ucu hafifçe anakarta değdi. Daha sonra açarken sürekli BIOS'a atmaya başladı. M.2 SSD BIOS'ta gözükmüyor ve onun dışında sistemde çalışmayan hiçbir parça yok. Muhtemelen bilmediğim bir özellikten ötürü kullanamıyorum. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

2 adet M.2 yuvası var, ikisinde de denedim.

Herkese merhaba. Ne kadar uğraşsamda ne olduğunu bulamadığım bir sorunum var bu konuda yardım istiyorum.

B550M DS3H anakart sahibiyim, geçtiğimiz günlerde anakarta test etmek amaçlı farklı bir işlemci taktım. Daha sonra çalıştırdığımda sistemle birlikte açıldı. Ardından kapatıp tekrar kendi işlemcimi takarken tornavidanın ucu hafifçe anakarta değdi. Daha sonra açarken sürekli BIOS'a atmaya başladı. M.2 SSD BIOS'ta gözükmüyor ve onun dışında sistemde çalışmayan hiçbir parça yok. Muhtemelen bilmediğim bir özellikten ötürü kullanamıyorum. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

2 adet M.2 yuvası var, ikisinde de denedim.

Yollardan birine zarar vermiş olma ihtimalin olabilir ama sanmıyorum hafif değmeyle zarar verebileceğini, SSD'de bir problem olma ihtimali daha büyük bence başka bir SSD ile ilgili bir problem olabilir.

Diğer işlemciyle masaüstüne gelebiliyorsan da işlemciyle alakalı bir problemdir.

Farklı bir M.2 takıp denediniz mi? Mantıken yeni taktığınız disk BIOS üzerinde görünürse sorun eski diskinizde, görünmezse veri yollarında kısa devre olmuştur muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı