Hocam öncelikli konu, boş kart slotu olup olmadığı ve bunun hangi tur olduğu. Öncelikle anakartınızı bir kontrol edin, kullanıma müsait boş slot var mı, bazen boş slot olsa da ekran kartı tarafından engellendiği için kullanılamıyor.
Ethernet kartları genelde PCI X1 oluyor, dolayısı ile PCI X1, PCI X4, PCI X8 ve PCI X16 slotların hepsine takılabilir. Herhangi bir Ethernet kartı, anakart üzerindeki bir slota takılır ise çalışır, normal şartlarda anakart / Ethernet katı uyumluluğu diye bir kavram yoktur.
Örneğin şu fena gözükmüyor, markası bilinen bir marka:
Tp Link Tg 3468 Gigabit Adaptör
Eki Görüntüle 2407328
Ben gene de ileride de fikir versin diye slotları ve karşılık gelen kart görsellerini aşağıda paylaşıyorum. Kural şu, herhangi bir slot, kendi boyutunda ve daha küçük kartları kabul eder. Yani PCI X4 slota örneğin PCI X1 ve PCI X4 kartları takabilirsiniz. Aynı mantıkla PCI X16 slotlar bütün kartları, PCI X1 slotlar ise sadece PCI X1 kartları kabul eder.
Eki Görüntüle 2407295
Eki Görüntüle 2407297
Arkadaşlar, nedendir bilmem, bazı modern görünüşlü anakartların onboard Ethernet altyapısı 100 Mbit. Realtek FE bunlardan biri örneğin, daha önce de karşılaşmıştım.
Anakartı sormaya gerek var mı, arkadaş zaten paylaşmış Ethernet altyapısının marka modelini.