Anakartı antistatik poşet üzerine koymak zararlı mı?

Ayreminis

Hectopat
Herkese iyi bayramlar ve akşamlar. Bu konu biraz tartışmalı ama anakartı antistatik poşet üzerine koymakta bir zarar var mıdır? Yeni anakartı şöyle bir incelemek için kutusundan çıkan antistatik poşet üzerine koyup inceledim. Poşetten ya da karttan herhangi bir statik hissetmedim ve duymadım. Ahşap masa üzerindeydi bunlar. Şu durumda bir sıkıntı var mıdır?

Bugüne kadar 300'den fazla bilgisayar toplamışımdır. Statik elektrikten bozulan bir tane bile parça görmedim. Ama şöyle ki bir sorunun ihtimal olması bile önüne geçmeyi gerektiriyor. Ne kadar statikten bozma ihtimaliniz düşük de olsa eldiven kullanmakta ve statik yüklemeye maruz kalmayacak bir yüzeyde çalışmakta fayda var. Özetle antistatik poşet üzerinde tutmak ve eldiven kullanmak ev şartlarında en doğrusu olur.

Bugüne kadar 300'den fazla bilgisayar toplamışımdır. Statik elektrikten bozulan bir tane bile parça görmedim. Ama şöyle ki bir sorunun ihtimal olması bile önüne geçmeyi gerektiriyor. Ne kadar statikten bozma ihtimaliniz düşük de olsa eldiven kullanmakta ve statik yüklemeye maruz kalmayacak bir yüzeyde çalışmakta fayda var. Özetle antistatik poşet üzerinde tutmak ve eldiven kullanmak ev şartlarında en doğrusu olur.
Ev şartlarında PSU kasası üzerinden kendini topraklamak da yapılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı