Anakartı bozulan laptoptaki RAM yeni laptopa takılabilir mi?

StormFight

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıktan da gördüğünüz gibi, eski laptopumun anakartı bozulduğu için (açılmıyor) yeni bir laptop aldım. Eski laptopumun RAM değerleri ile yeni laptopumun RAM değerleri birbirleriyle uyumlu, fakat şimdi merak ettiğim şey, eski laptoptan yani anakartı bozulan laptoptan sökmüş olduğum RAM'i yeni laptopuma takarsam bir sorun olup olmayacağı. Gerçekten donanım ve elektrik konusunda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Yeni laptopuma bir zarar vermemek için bu soruyu soruyorum.

Başlıktan da gördüğünüz gibi, eski laptopumun anakartı bozulduğu için (açılmıyor) yeni bir laptop aldım. Eski laptopumun RAM değerleri ile yeni laptopumun RAM değerleri birbirleriyle uyumlu, fakat şimdi merak ettiğim şey, eski laptoptan yani anakartı bozulan laptoptan sökmüş olduğum RAM'i yeni laptopuma takarsam bir sorun olup olmayacağı. Gerçekten donanım ve elektrik konusunda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Yeni laptopuma bir zarar vermemek için bu soruyu soruyorum.
Slotları aynı olma ihtimali düşük, ikiside aynı DDR sisteme sahipse takabilirsin,laptopda slot varsa tabi. Ram'in anakartı bozduğunu düşünmüyorum.

Slotları aynı olma ihtimali düşük, ikisi de aynı DDR sisteme sahipse takabilirsin, laptopta slot varsa tabii.

İkisi de DDR4 3200MHz, o konuda bir sıkıntı yok. Ancak eski laptopun anakartı gittiği için, RAM'de bir sıkıntı olmuş mudur diye düşünüyorum. Yeni laptopa takınca anakartı kısa devre falan yaptırmaz mı, ondan açtım zaten konuyu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı