Anakartı tek slot RAM ile kullanmak mantıklı mı?

fundayolcu

Centipat
Daha fazla  
RAM
Lexar Thor OC 16GB (2x8GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
ADATA 512GB Legend 710 PCIe M.2 2280
Ekran kartı
GALAX GeForce RTX 4070 D6 1-Click OC 2X 12GB GDDR6
Anakart
ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F MPK 3.7GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 i
Çok kısa süre kullandıktan sonra anakartın RAM slotlarından biri yandı. Teknik servis 1000 lira ücret istiyor ve ücret artabilir diyor. Muhtemelen yapamayacaklar ve anakart değişimi olacak. Bunun yerine 16 GB uyumlu bir RAM alip tek slot kullansam daha iyi olmaz mi? Performans kaybı yaşar mıyım? Endişelendiğim konu çalışan RAM slotunun da zarar görmüş olma ihtimali. İki gün sonra ayni sorunu yaşamak istemem. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben sizin yerinizde olsam madem yetkili serviste tam olarak net bir fiyat alırım ve 1000TL üzeri bir rakam olmazsa yaptıracağımı söylerim yoksa anakartı iade edin derim. Eğer 1000TL'ye yaparlarsa yaptırın çünkü garantisi de devam eder. Ya da bu şekilde tek slot idare ederim derseniz 16 GB RAM alın ve tek slot kullanın. Zaten tek slotta çift kanal çalışacak DDR5 olduğu için.

Dipnot: 16 GB 6000MHz en uygun RAM 2000TL ve üzeri. Anakart tamiri 1000TL. Hangisi mantıklı siz karar verin. Tabii elinizdeki RAM'lerin ikisi de sağlamsa.

Ben sizin yerinizde olsam madem yetkili serviste tam olarak net bir fiyat alırım ve 1000TL üzeri bir rakam olmazsa yaptıracağımı söylerim yoksa anakartı iade edin derim. Eğer 1000TL'ye yaparlarsa yaptırın çünkü garantisi de devam eder. Ya da bu şekilde tek slot idare ederim derseniz 16 GB RAM alın ve tek slot kullanın. Zaten tek slotta çift kanal çalışacak DDR5 olduğu için.

Dipnot: 16 GB 6000MHz en uygun RAM 2000TL ve üzeri. Anakart tamiri 1000TL. Hangisi mantıklı siz karar verin. Tabii elinizdeki RAM'lerin ikisi de sağlamsa.

Evet durum bu sekilde olsaydi ben de kabul ederdim zaten ama fiyatin artabilecegini söylüyorlar bugün son kez konusup isleri netlestirecegim. Elimde 8gbx2 sağlam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı