Anakartımda 2 RAM yuvası olmasına rağmen görev yöneticisinde 4 yuva gözüküyor

S.AVCI

Hectopat
Daha fazla  
Evet yanlış duymadınız :D.

Anakartım MSI B365M PRO-VH ve anakartımın üzerinde 2 RAM yuvası var ama görev yöneticisinde 4 RAM yuvası ve 1 adet kullanılan yuva olarak gözüküyor. Bu durum komiğime gitti açıkçası var mıdır bunun bir açıklaması? (1 adet 16 GB RAM takılı)

Ekran Görüntüsü (24).png

En son güncellemeyi yaptınız mı? En son güncellemeden sonra özellikle RAM konusunda çok fazla kişide yanlış bilgiler göstermeye başlamış. Misal AMD işlemci kullanlarda RAM hızını normalde 3000 ise 1500 gibi yarım göstermeye başlamış.

Sürüm 1909 bende. 2004 bana yayınlanmadı henüz. Başkalarına geldi mi bilmiyorum, ISO indirip yükseltmenin sağlıklı olmayacağını düşündüm. Microsoft'un yayınlamasını bekliyorum ben hep, ne zaman yüklemeye hazır olur onlar daha iyi bilir.

bende de 4 slot gözüküyor kasayı açınca 2 tane görüyorum. Diğer laptobumda ise 2 yuva yazıyor 1 dolu 1 boş şeklinde açtım baktım sadece 1 slot var. Speccy Cpu-z ve görev yöneticisi hepsinden baktım slot sayısı bilgileri aynı hepsinde .

Evet yanlış duymadınız :D.

Anakartım MSI B365M PRO-VH ve anakartımın üzerinde 2 RAM yuvası var ama görev yöneticisinde 4 RAM yuvası ve 1 adet kullanılan yuva olarak gözüküyor. Bu durum komiğime gitti açıkçası var mıdır bunun bir açıklaması? (1 adet 16 GB RAM takılı)

Eki Görüntüle 534801
Bende de benzeri var.
Anakartta 3 yuva ama Görev yöneticisinde 2 gözüküyor.
Görev yöneticisini pek takma. CPU-Z programı ile kontrol edebilirsin. CPU-Z>SPD>Memory Slot Selection.
Bende CPU-Z var ama ters bişeyler görüyorum.
Kasayı açtığımda anakartta 3 yuva var ama hem programda hem de görev yöneticisinde 2 gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı