Monster Abra A5 17.1 kullanıyorum oyun oynaeken bazen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL diye mavi ekran yiyorum.
Bilgisayar her 2 açılışının 1'inde "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" hatasını oluyorum bilgisayara 2 defa format attım düzelmedi Firmware ile alakalı olabilir mi? Firmware'yi güncelleyemedim USB'yi FAT32 yapsamda BIOS görmüyor.
minidump dosyaları bu arada acaba o bölgedemi sıkıntı var diye m2ssd yererini değiştirdim biri windows kurulu birndede oyunlar değiştrdim windows kurulu yer c diski var ama d yok bu sefer m2ssd ler sağlam net tamda giryor baktım tak sesi bile geldi çok dikkatli yaptım inceledim m2ssdleer tam takılı
hocam mindup dosyalarını attım ama alıntılamamışım seni bakarsın burdan yine neyse INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatalı mindup dosyası gözükmüyor yada ben kaçırdım bak sen
Hatanın çözümünü @Plyra başka bir konuda belirtmiş. Seninle aynı hatayı alan başka bir kullanıcı.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe UpperFilters anahtarını sadece kbdclass olacak şekilde değiştirin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe ise UpperFilters anahtarını sadece mouclass olacak şekilde değiştirin.
Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Kısa bir açıklama, ilk değişiklik kısayolları yöneten filtre sürücüsünü klavye sürücüsünden kaldırıyor. İkincisi ise fare sürücüsünden kaldırıyor.
bu hata konusunda da, windows başlatılırken tüm boot dosyalarına erişemediğinde hata veriyor.
ssd sokete oturmuş mu kontrol et, tekrardan çıkartıp takmayı dene.
Ramlardede sorun olabilir bir ara mavi ekran yedim SSD de sorun var dedim SSD'yi bozdum düzelteceğim diye meğer sorun ramdeymiş RAM'leri kontrol etmeni öneriyorum.
bu hata konusunda da, windows başlatılırken tüm boot dosyalarına erişemediğinde hata veriyor.
ssd sokete oturmuş mu kontrol et, tekrardan çıkartıp takmayı dene.
aga denedim ssd lerin yerini değiştirdim önceden normal şekilde çalışıyordu ama benim m2ssdm tam performans vermiyordu sonra örendimki bir soketi 7gb biri 3 gb destekliyor bende 7gbliğe taaktım tam performans verdi ama şuan sorunlu dünde soketini değiştirdim eski yerine taktım bozuk yerede oyunlarımı yüklediğim m2ssdyi taktım şimdi o m2ssdyi görmüyor
Ramlardede sorun olabilir bir ara mavi ekran yedim SSD de sorun var dedim SSD'yi bozdum düzelteceğim diye meğer sorun ramdeymiş RAM'leri kontrol etmeni öneriyorum.
aga denedim ssd lerin yerini değiştirdim önceden normal şekilde çalışıyordu ama benim m2ssdm tam performans vermiyordu sonra örendimki bir soketi 7gb biri 3 gb destekliyor bende 7gbliğe taaktım tam performans verdi ama şuan sorunlu dünde soketini değiştirdim eski yerine taktım bozuk yerede oyunlarımı yüklediğim m2ssdyi taktım şimdi o m2ssdyi görmüyor
windows bellek tanımlama yaptım hiçbir hata çıkmadı