MustlighTR
Megapat
Daha fazla
Bilgisayarımda birkaç gün önce film izlerken birden ekran dondu bilgisayar hiç yanıt vermedi görev yöneticisi, Shift+tab vs denedim ancak kendine gelmedi açılmadı görev yöneticisi falan bende power tusundan kapattım. Daha sonra açarken bir sürü bip sesi geldi ardından açılırken BIOS ekranının alt kısmında error CPU is hot tarzı bir şey yazdı ben de sıcakladı herhalde termal macunu yenilememiştim uzun süredir onu yenilerim diye düşündüm kapattım bilgisayarı termal macunu yenilerken tozu da alayım dedim söktüm parçaları anakart HDD vs sonra düzgünce taktım anakartla kasa arasında boşlukta bırakmadım. Daha sonra bilgisayarı açmayı denedim açılmadı dedim herhalde yanlış bir şey yaptım. Tek tek kontrol ettim yok çalışmadı genede.
Daha sonra power_sw ile açmayı denedim. (Düzkontak denebilir) açılmadı anakartı söktüm baktım elektrik gelmiyor 24 pin vs de bağlı işlemci fanını döndüren 4 pinlik kabloyuda bağladım açmayı denedim açılmadı çok hafif bir yanık tarzı bir koku geldi gibi oldu birde anakart uzun süredir açık olmamasına rağmen sıcakladı ekran kartının altındaki yuvalar ancak elektrik vs gelmiyordu. PSU denedim çalışıyor ancak anakarta elektrik gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım anakart değiştirmeyi düşünüyorum... Fikirlerinizi bekliyorum...
Daha sonra power_sw ile açmayı denedim. (Düzkontak denebilir) açılmadı anakartı söktüm baktım elektrik gelmiyor 24 pin vs de bağlı işlemci fanını döndüren 4 pinlik kabloyuda bağladım açmayı denedim açılmadı çok hafif bir yanık tarzı bir koku geldi gibi oldu birde anakart uzun süredir açık olmamasına rağmen sıcakladı ekran kartının altındaki yuvalar ancak elektrik vs gelmiyordu. PSU denedim çalışıyor ancak anakarta elektrik gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım anakart değiştirmeyi düşünüyorum... Fikirlerinizi bekliyorum...
Son düzenleyen: Moderatör: