Anakartın Çok Isınması

Aida 64 de sıcaklıkları iyi gösteriyorsa problem yoktur,ama 2 seneden beri hw monitör kullanan biriyim ve bende öyle yanlış ölçme derdi felan da olmadı.Senin anakart algılayıcıların da bir problem olmasın?

Bende H97M-Plus kullanıyorum gördüğüm en düşük sıcaklık 93 hep 90-110 arasında ama hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Speedfan ile ölçtüm sıcaklıkları.

Yeni sistemlerde sıcaklıklar nedir pek bir bilgim yok ama 70-80 den sonrası fazla bana kalırsa. Kaldı ki belirli sıcaklık eşiklerinde işlemcilerin kendini kilitlemeleri de bu yüzden. AIDA64 deki sıcaklık değerleriniz normal, bios update falan denediniz mi? Bazı güncellemeler ile sıcaklıklarda belirgin azalmalar olabiliyor. Oyunları ultrada ya da yüksek ayarlarda oynamak bileşenlere bir zarar vermez. Çünkü zaten ultrada akıcı bir şekilde oynayabiliyorsanız, sistem bileşenleriniz ona göredir. İşlemci, ekran kartı yorulmasın diye ayar kısılmaz Umarım sorunu kısa zamanda çözersiniz.

Benim performansımı etkilemediği için herhangi bir kaç programla daha deneme gereği duymadım. Ama kesinlikle performansta bir farklılık yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…