Anakartın hangi işlemcileri desteklediğini nasıl anlarız ?

yusuforuk

Hectopat
Daha fazla  
Sorum budur arkadaşlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Anakartının üreticisinin sitesinden bakabilirsin. Örnek: Asus X99 Sabertooth anakartın desteklediği işlemciler ve hangi BIOS sürümünden sonra desteklendiğini bu adresten bulabilirsin.
Siteyle uğraşamam diyorsanız anakartınızın soketinin pin sayısını öğrenin ve çipsetini öğrenin. Bu şekilde uyumlu işlemciler tahmin edilebilir fakat kesin sonuç vermeyebilir.

Dediğim gibi benim anakart 775 pin ama intel core 2 falan desteklemiyor. Verdiğiniz siteye bakıyorum hemen.

CPU-Z programından anakart modelini ve markasını öğrenip yazar mısınız? 775 soket dediğinizi göremedim. Verdiğim site sadece bir örnekti. Oradaki işlemciler sizin anakartınızla uyumsuz.

Siteden hiç birşey anlamadım. Sadece 10 tane işlemci desteği var. Öyle mi ?

Bilgisayar tamirde şuanda. Gigabyte 875P falan yazıyordu en son baktığımda.

Bilgisayarcı bana pentiumdan başka desteklemediğini söyledi. Çok saçma.

Tamam anladım çok teşekkürler. Ben 775 pin sanıyordum. Ama bir sorum olucak ben pentium 4 takıyorum o 775 pin nasıl oluyor anakart 478 pin ise ?

Benimki 478 pin galiba. Birşey sorucam 775 pin anakart alsam tüm 775 pin işlemcileri takabilir miyim ?

Cevapları bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…