Anakartın işlemci girişine termal macun döküldü

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
İşlemciye macunu fazla sürmüşüm. Bu yüzden işlemciyi çıkarırken macunun bir kısmı anakartın işlemci girişinin üzerine döküldü. Nasıl temizleyebilirim?
374903

Merhaba,

Normalde uygun bir solvent ile temizlemen gerekir, kıl bırakmayan bir fırça ile hafifçe bak hafifçe diyorum hareketlerle temizlenebilir. Anakartını tamamiyle tiner ile temizleyende gördüm ama en uygunu solvent. Bu işlemden sonra kurumasını beklemen lazım ama.

Kolay gelsin.

Aynı durum benim de başıma geldi. AMD işlemcilerde sivri pin uçları işlemcinin üzerinde olduğu için bu durumdan kurtulma ihtimali Intel'e göre daha yüksek bir ihtimal. Eğer işlemci pinleri ile anakartın pin yuvaları direk temas ederse bir problem çıkmayacaktır. İnce uçlu bir iğne yardımıyla o küçük yuvarlar pin boşluklarının içindeki macunu oldukça dikkatli ve yavaş hareket ederek mümkün olduğunca dışarı çıkarttım. İşlemciyi yuvaya yerleştirip sistemi çalıştırdım ve iki aydır çok şükür herhangi bir problem ortaya çıkmadı. Belki bir fikir verebilir.

Arkadaşlar yardım ettiğiniz için teşekkürler. Fırça ile anakartı temizledim ve yeni işlemcimi taktım. Stres testinde ve oyunlarda güzel sonuçlar verdi. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım.
Hocam aynı sıkıntı bende de var anakart çöp olmadan nasıl temizleyebilirim :( R5 5600 işlemci aldım.

Aynı durum benim de başıma geldi. AMD işlemcilerde sivri pin uçları işlemcinin üzerinde olduğu için bu durumdan kurtulma ihtimali Intel'e göre daha yüksek bir ihtimal. Eğer işlemci pinleri ile anakartın pin yuvaları direk temas ederse bir problem çıkmayacaktır. İnce uçlu bir iğne yardımıyla o küçük yuvarlar pin boşluklarının içindeki macunu oldukça dikkatli ve yavaş hareket ederek mümkün olduğunca dışarı çıkarttım. İşlemciyi yuvaya yerleştirip sistemi çalıştırdım ve iki aydır çok şükür herhangi bir problem ortaya çıkmadı. Belki bir fikir verebilir.
İğne ile temizleyebilir miyim ? Dışarı mı atmam lazım benim kartta fazla yok aslında

20221116_013047.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı