Anakartın kırık PCI-e mandalı yerine yenisi takılır mı?

GazzeliAtalayq

Hectopat
Anakartımın PCI-e mandalı kırıldı. Yerine yeni mandal takabilir miyim? Veya PCI-e soketi mi değiştirmem gerekiyor?

Eğer mandal/soket değişimi mümkünse önerilerinizi paylaşır mısınız?

@Recep Baltaş hocam bu mandal sorunu zaman zaman insanların başına geliyor. RAM ve ekran kartlarında. Ne tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• B117FD8D-0DB0-423F-9B3C-75F6B8898260.jpeg
    B117FD8D-0DB0-423F-9B3C-75F6B8898260.jpeg
    132,5 KB · Görüntüleme: 509
  • 76B9860A-149B-4559-A7BC-902721F91DA8.jpeg
    76B9860A-149B-4559-A7BC-902721F91DA8.jpeg
    117,4 KB · Görüntüleme: 394
Hocam sorun sadece mandalda ise, giriş sıkıntısız çalışıyorsa, müdahale etmenize bence çok gerek yok. Ekran kartını dik konumlandırmak için olan "riser"lardan kullanabilirsiniz. Ya da ekran kartı destekleyici aparatlar da iş görür. Ekran kartı takılı iken kasayı oynatmamaya özen gösterirseniz bu gibi önlemler yeterli olur gibi.

Mandal nasil bir sey bilmiyorum ama, asagidaki gibiler degistirilebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Mandal nasil bir sey bilmiyorum ama, asagidaki gibiler degistirilebiliyor.

Hocam sorun sadece mandalda ise, giriş sıkıntısız çalışıyorsa, müdahale etmenize bence çok gerek yok. Ekran kartını dik konumlandırmak için olan "riser"lardan kullanabilirsiniz. Ya da ekran kartı destekleyici aparatlar da iş görür. Ekran kartı takılı iken kasayı oynatmamaya özen gösterirseniz bu gibi önlemler yeterli olur gibi.
Fotoğraf ekledim. @reptile bahsettiğiniz gibi sorun. Ancak aparat nerden bulunur bir fikrim yok
@reptile mandalın takıldığı yer kırık ama

Son düzenleme:
Kirik olan yere ekran kartinin kilitlenen kismini elektrik bandi ile birlikte sarabilirsiniz. Asiri hareket ettirmediginiz sürece de sorun olmaz. Ya da delik kismindan kablo kelepcesi ile tutturmaya calisabilirsiniz.

Su isaretledigim yerde delik var sanki. Ince kablo kelepcesiyle tutturabilmeniz lazim.

Anakart.jpeg

Daha geçen gün başıma geldi. Ekran kartını çıkarırken bu mandal karta sıkıştı bir şekilde zorladım en sonunda kırıldı o mandal. Hiç telaş etmeyin yedeği bir yerde var mıdır bilmiyorum ama ben şöyle çözdüm slotun en sağı esnek plastik düz tornavida ile orayı esnetip kırık parçayı cımbız yardımıyla çıkardım ekran kartımı takıp vidaladım hiçbir esneme veya çıkma gibi bir durum olmadı sonra içime sinmedi bir alttaki X16 slotunun mandalını aynı yöntemle çıkarıp üst tarafa taktım zaten SLI yapacak kadar zengin bir ülkede yaşamıyoruz değil mi 😅
Fotoğrafları düzgün görememişim düzeltme için yazıyorum sanırım sizin mandal değil slot kırılmış eğer takamazsanız da sıkıca vidalayın diğer arkadaşların dediği gibi sorun kalmaz. Kartınız ağırsa ekran kartı tutucu da alabilirsiniz ekstra güvenlik olur.

Daha geçen gün başıma geldi. Ekran kartını çıkarırken bu mandal karta sıkıştı bir şekilde zorladım en sonunda kırıldı o mandal. Hiç telaş etmeyin yedeği bir yerde var mıdır bilmiyorum ama ben şöyle çözdüm slotun en sağı esnek plastik düz tornavida ile orayı esnetip kırık parçayı cımbız yardımıyla çıkardım ekran kartımı takıp vidaladım hiçbir esneme veya çıkma gibi bir durum olmadı sonra içime sinmedi bir alttaki X16 slotunun mandalını aynı yöntemle çıkarıp üst tarafa taktım zaten SLI yapacak kadar zengin bir ülkede yaşamıyoruz değil mi 😅
Fotoğrafları düzgün görememişim düzeltme için yazıyorum sanırım sizin mandal değil slot kırılmış eğer takamazsanız da sıkıca vidalayın diğer arkadaşların dediği gibi sorun kalmaz. Kartınız ağırsa ekran kartı tutucu da alabilirsiniz ekstra güvenlik olur.
Deneyeceğim umarım başarırım.
Aslında ekran kartını iyi sabitlerseniz ve kasayı hareket ettirmezseniz bir şey olmaz.
evet öyle sorun olmuyor ama güvende vermiyor. Her parça kıymetli çünkü tr’de yaşıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı