Anakartın modeli ve desteklediği işlemcileri nasıl öğrenilir?

bahoaga26ak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 buçuk yıl önce toplanmış sistem satın aldım, ekran kartım iyi fakat işlemcim kötü olduğu için işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Ankartım hangi işlemcileri destekliyor diye öğrenmek istiyordum. Anakartımın modelini öğrenmeye çalıştığımda to be filled by O. E. M yazısı ile karşılaşıyorum. CPU-Z uygulamasındaki sonuçları paylaştım. Şimdiden yardımcı olan dostlara teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• cpuz cpu.PNG
    cpuz cpu.PNG
    22,2 KB · Görüntüleme: 644
  • cpuz mainboard.PNG
    cpuz mainboard.PNG
    12 KB · Görüntüleme: 444
  • cpuz memory.PNG
    cpuz memory.PNG
    13,2 KB · Görüntüleme: 553
Windows + R tuşuna basın. Çalıştıra msinfo32 yazın. Orada anakart bilgileriniz gözükecektir. Sonra internetten hangi işlemcileri desteklediğiyle ilgili bilgi edinebilirsiniz.

H61 yonga setli bir anakart fakat tam modeli öğrenmek için kasayı açmanız gerek gibi. Bir de AIDA64 ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Orada anakart bilgileriniz gözükecektir.
CPU-Z bulamıyorsa orada hiç bulunmaz bence...

Merhaba yaklaşık 1 buçuk yıl önce toplanmış sistem satın aldım, ekran kartım iyi fakat işlemcim kötü olduğu için işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Ankartım hangi işlemcileri destekliyor diye öğrenmek istiyordum. Anakartımın modelini öğrenmeye çalıştığımda to be filled by o. E. M yazısı ile karşılaşıyorum. CPU-Z uygulamasındaki sonuçları paylaştım. Şimdiden yardımcı olan dostlara teşekkür ederim.

H61 anakartlara 2. ve 3. nesil işlemciler takılabiliyor i7 2. ve 3. nesil işlemciler en yükseği.

HWİNFO programındaki ve Windows+R msinfo32'deki SS'ler.

Dosya Ekleri

• hwinfo1.PNG
    hwinfo1.PNG
    78,8 KB · Görüntüleme: 545
  • hwinfo2.PNG
    hwinfo2.PNG
    77,1 KB · Görüntüleme: 444
  • msinfoss.PNG
    msinfoss.PNG
    46,5 KB · Görüntüleme: 532
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler