Anakartın RAM slotu çalışmıyor ve sistem mavi ekran veriyor

Eren186

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım video izlerken durduk yere ekran dondu (dırrrrrrrr) sesi gelerek ve mavi ekran hatası yedim. RAM'lerden şüphelenerek tek tek denedim ve BIOS'a yakın olan slotta PC görüntü vermedi. Diğer tarafa tekli taktığımda görüntü aldım video izledim bir süre dolandım ve hata vs almadım ( 2 ramı'de tek tek denedim bozulma şüphesiyle fakat ikisi de dediğim slotta çalıştı. Direkt sebebi anakart slotumun bozuk olmasıyla mı alakalı yoksa başka sebep mi? 1 slot kullanıyorum şu an.

Minidump'da bu şekilde eğer yanlış yapmadıysam.

Son düzenleme:
RAM de sıkıntı yok anakart RAM slotunu temizle ve biosunun sıfırla ve işletim sistemini ve anakart modelini atarsan daha iyi yardımcı olurum.

RAM de sıkıntı yok anakart RAM slotunu temizle ve biosunun sıfırla ve işletim sistemini ve anakart modelini atarsan daha iyi yardımcı olurum.

Windows 10 kullanıyorum.
B450 M-K anakartım mevcut slotları tek RAM'ler ile denedim hepsinde açıldı. Çift taktığımda görüntü vermedi yerlerini değiştirdim açıldı ama tekrardan problem çıkabilir gibi bilmiyorum. BIOS'u sıfırladım XMP açık kapalı da denedim. Şu anlık Dual olmak üzere XMP açık şekilde sorunsuz kullanıyorum fakat konu net çözüme ulaşmış değil. Memtest de yapmıştım 2 hafta öncesinden hiçbir sorun çıkmamıştı galiba slotun birinde ara ara sıkıntı çıkaracak sebep var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı