Anakartın Sağlam Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

K4NG4L

Kilopat
Daha fazla  
Elimde Asus P5K SE anakart var arkadaştan aldım. Fakat kendisi de bilmiyor çalışıp çalışmadığını. Ben de PSU'ya başlayıp uzay montaj yaptım fakat ekran kartım olmadığı için yalnızca fanların dönüp dönmediğini, harddiskin çalışıp çalışmadığına bakacaktım. Sorun ise şu kısa devre ile dokundurduğum da fanlar bir süre dönüp duruyor HDD bi an için ses veriyor ve duruyor. Bu kart sizce sorunlumu yoksa ekran kartı ile bir ekrana bağlayıp mı test etmem gerek? Üstünde e6850 işlemci var bu arada.

Hayır yok. Başka kontrol etmem gereken bir şey var mı?

Hayır yok. Başka kontrol etmem gereken bir şey var mı?
İşlemci tırnakları yamuk olduğunda sistem bir süre çalışıp gücü kesiyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüştüm ama değilmiş. Başka kontrol edebileceğiniz bir şey var mı bilmiyorum maalesef.

Özür dileyerek yeniden rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Sanırım bir güç girişini takmayı unutmuşum ama ne için olduğunu ve psudan hangi kabloyu takmam gerektiğini bilmiyorum. 4 pinli bir giriş işlemcinin biraz yukarısında. Bunu takmadığım için çalışmamış olabilir mi?

O giriş işlemcinin enerjisi. Güç kaynağında 4+4 pinli bir soket olmalı. Onun sadece 4 tanesi bağlanacak şekilde 2 ye ayırıp baglayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…