Anakartın SATA portlarına HDD bağlayınca Windows başlamıyor

asdfer346

Centipat
Daha fazla  
Sistem SSD'ye kurulu SATA HDD'ler depolama için kullanılıyor. Önceleri sorun yoktu.
Bilgisayarı açtım Windows 11 başlangıcındaki daire sürekli döndüğü halde winddows başlamadı. Format atmaya karar verdim yine kurlumun başlangıç noktasında bir yerde tıkanıp kaldı. Defalarca denememe rağmen sonuç alamadım. Birçok şeyi denedikten sonra en son SATA bağlantılarına bağlı kabloları çıkarınca sorun düzeldi.
SATA bağlatıları takılı olunca Windows'un başlamasını engelliyor.
Sorun ne olabilir?

Sistem SSD'ye kurulu SATA HDD'ler depolama için kullanılıyor. Önceleri sorun yoktu.
Bilgisayarı açtım Windows 11 başlangıcındaki daire sürekli döndüğü halde winddows başlamadı. Format atmaya karar verdim yine kurlumun başlangıç noktasında bir yerde tıkanıp kaldı. Defalarca denememe rağmen sonuç alamadım. Birçok şeyi denedikten sonra en son SATA bağlantılarına bağlı kabloları çıkarınca sorun düzeldi.
SATA bağlatıları takılı olunca Windows'un başlamasını engelliyor.
Sorun ne olabilir?
  • BIOS/UEFI’de SATA Mode'un AHCI olduğundan emin olun.
  • HDD’yi çıkarın ve sadece SSD ile başlatmaya çalışın.
  • HDD’nizi ve kablonuzu kontrol edin.
  • Güç kaynağınızın yeterli olduğundan emin olun.
  • Sistem açıldığında Boot Order'ı SSD'yi birinci sıraya yerleştirerek kontrol edin.
  • HDD'leri tek tek bağlayarak sorunun hangi diskte olduğunu tespit edin.

• BIOS/UEFI’de SATA Mode'un AHCI olduğundan emin olun.
  • HDD’yi çıkarın ve sadece SSD ile başlatmaya çalışın.
  • HDD’nizi ve kablonuzu kontrol edin.
  • Güç kaynağınızın yeterli olduğundan emin olun.
  • Sistem açıldığında Boot Order'ı SSD'yi birinci sıraya yerleştirerek kontrol edin.
  • HDD'leri tek tek bağlayarak sorunun hangi diskte olduğunu tespit edin.
HDD leri çıkarınca ya da BIOS tan SATA yı pasif yapınca açılıyor zaten
Güç kaynağı 750 Watt 1 yıldır sorun olmuyordu
HDD leri tek tek bağladım belli bir port değil sanki genel olarak sorun oluyor. Bu arada bazen takılı olunca açıldığı da oluyor.
(diğer belirttiklerinizi eve gidince deneyeceğim)

SSD sorunlu olabilir. Farklı SATA port denediniz mi?
SSD de sorun yok
Ilk önce hangi diskin sıkıntı yarattığını tespit edin daha sonrasında HDD ise LLF deneyin, SSD ise Secure Erase. Diskin direkt kendisi sıkıntılı olabilir. Ne olur ne olmaz SATA kablosunu da değiştirin.
3 HDD bağlı tek bir port tespit edemedim sanki bütün SATA larda oluyor (Bazen SATA takılı olsa bile açıldığı da oluyor

Kablo değiştirdim sorunsuz açıldı. İnşallah kablodandır

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı