Çözüldü Anakartın USB 2.0 portlarında klavye ve fare kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS ROG B550-E
İşlemci
5700X/5700g
Masaüstünde veya yük altında klavye ve farem sürekli donup duruyor. Kısa aralıklarla birkaç saniyeliğine veya 30-60 saniye boyunca donup kalıyor.
Donma yapınca cihazların RGB ışıkları gitmiyor, yani elektriği kesilmiyor. Windows'tan aygıt bildirimi de gelmiyor.

Defalarca temiz format atıp eski/yeni sürücülerle beraber denedim. Windows 11/10, anakart chipsetinin eski/yeni sürücüleri, BIOS eski/yeni sürümleri vs. her şeyi denedim.
Ekran kartı, işlemci, klavye ve fare değiştirdim sonuç aynı.

Anakartın sadece USB 2.0 portlarında ve sadece klavye, fare, kulaklık aygıtlarında donma yapıyor. Anakartın USB 3.2 portları veya kasanın önündeki USB portlarına klavye ve fare takınca donma yapmıyor.
Anakartın USB 2.0 portlarında klavye, fare, kulaklık dışında hiçbir aygıtta sorun yaşamıyorum. Flash bellek, harici disk, telefon veri aktarımı ve şarjı, çeşitli cihazları şarj etmede kesintiler yaşamıyorum. Yalnızca kulaklık, fare, kulaklıkta kesintiler oluyor. Her türlü klavye ve fareyi denedim, sonuç aynı.

Fikirlerinize açığım.

Eğer yukarıda yazdıklarınızın hepsini gerçekten denediyseniz tek bir cevap kalıyor gibi.
bahsettiğiniz USB port'larının içerisinde 4 tane hat olur, bunların ortadaki 2 tanesi data dıştakiler güç verir ve dıştakiler genellikle daha uzun olur (USB takılırken gücü önceden verebilmesi için). Gücün kesilmemesini sebebi ortadaki yüzeylerin eğilmesi veya temas etmemesi olabilir.

Veya USB portlarının çipleri bozulmuş olabilir. Genellikle her usb portunun kendine ait bir tane usb decoder çipi oluyor, yüksek ısıda veya yoğun trafikte cevapsız kalıyor olabilir veya direkt hasar görmüş olabilir

Yazılımsal bütün olasılıkları zaten denemişsiniz, bios, driver, windows reinstallation yapmışsınız ve farklı usb cihazları ile de denemişsiniz, sonuç aynı ise sorun USB portun kendisinde veya anakart üzerindeki usb çiplerindedir.

@pwn Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi ortadaki data hatları hasarlı veya çip bozulmuş ise neden klavye/fare haricindeki diğer veri akışı sağlayan cihazlarda sorun yapmıyor?

Yaklaşık 1 saat boyunca harici disklerime sorunsuz veri aktardım.
Aklım almıyor gerçekten.

Konu hâlâ güncel.

Masaüstünde veya yük altında klavye ve farem sürekli donup duruyor. Kısa aralıklarla birkaç saniyeliğine veya 30-60 saniye boyunca donup kalıyor.
Donma yapınca cihazların RGB ışıkları gitmiyor, yani elektriği kesilmiyor. Windows'tan aygıt bildirimi de gelmiyor.

Defalarca temiz format atıp eski/yeni sürücülerle beraber denedim. Windows 11/10, anakart chipsetinin eski/yeni sürücüleri, BIOS eski/yeni sürümleri vs. her şeyi denedim.
Ekran kartı, işlemci, klavye ve fare değiştirdim sonuç aynı.

Anakartın sadece USB 2.0 portlarında ve sadece klavye, fare, kulaklık aygıtlarında donma yapıyor. Anakartın USB 3.2 portları veya kasanın önündeki USB portlarına klavye ve fare takınca donma yapmıyor.
Anakartın USB 2.0 portlarında klavye, fare, kulaklık dışında hiçbir aygıtta sorun yaşamıyorum. Flash bellek, harici disk, telefon veri aktarımı ve şarjı, çeşitli cihazları şarj etmede kesintiler yaşamıyorum. Yalnızca kulaklık, fare, kulaklıkta kesintiler oluyor. Her türlü klavye ve fareyi denedim, sonuç aynı.

Fikirlerinize açığım.
Aynı problemin benzerini yaşadım. Komik bir soru olacak fakat günlük olarak kullandığınız kulaklığın modeli nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı