Anakartın yanmış olma ihtimali var mı?

Paper.C

Kilopat
Daha fazla  
Yakın zamanda sistemime bir yükseltme yaptım ve işlemci anakart satın aldım.

Montaj işine kendim giriştim anakartı kasaya indirdim vs.

Fakat Power button kısmı F panele uygun olmadığından başlatamadım.

Kablolama işleri için anakartımın PSU ile bağlantılarını yaptım 16'lık kablo ve 4'lük işlemci besleme kablosu takılı halde iken PSU'ya elektrik fişi taktım baktım sistemi başlatamıyorum kısa devre ile açacaktım cesaret edemedim bilgisayarcıya gönderdim Power start tuşu değişimi için.

Şimdi kasa bilgisayarcıda adam elektrik verdiyseniz yanmış olabilir dedi beni kandırıyor mu böyle bir durum olabilir mi?

Bir de yaptığım işlemlerle elektrik vermiş oluyor muyum benim bildiğim Power start tuşuna basmadan elektrik verilmiş olmuyor.

Anakartın kablolarını taktıktan sonra ne yapacaktın dua etmek mi? Bilgisayarcı aklınca sana ayak çekiyor sistemin çalışamama sebebi anakart ise iade/değişim yapacaksın. Bu arada işlemciyi taktından sonra start verdin değil mi yoksa işlemci olmadan açılmaz.

Start veremedim sorun o zaten PSU bağlantılarını falan yaptım arkadan elektrik fişini taktım öndeki buyona basınca açılmadı bende karşılık gelen kabloya baktım 16'lık bir kablo vardı ve F panele uymuyordu start tuşu değişimi için bilgisayarcıya gönderdim.

Bir de PSU'mun uygun olmadığını söyledi işlemcide 8 soket besleme var ben 4 soket takabildim ama i3 12100 eski işlemcimden daha az elektrik yiyen bir işlemci önceki 65 W bu 58 W açılması lazım sadece start tuşu değişince.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı