Anakartla monitör ses bağlantısını kurmak

195353

Kilopat
Ekran kartı DP kablosu ile monitöre bağlı fakat monitörden artık ses gelmiyor, format attım değişen bir şey olmadı başka bir ekran kartı taktığımda monitör de sorun yok yani ses geliyor fakat RX 6800'den ses gelmiyor. Ben anakartla ses bağlantısını nasıl kurarım onu düşünüyorum yani anakarttan monitöre ses vermek mümkün mü?

Peki Jack bilgisinde ne gösteriyor? Ayrıca önceki test ettiğiniz kart neydi?
Aslında bu anakarta kulaklık taktıktan sonra meydana geldi. fakat bundan sonra kulaklığı anakarta tekrar taktığımda ses geldi ve halen jack lardan ses alabiliyorum. bu otomatik gerçekleşen bişey jacklar takıldığında (bendeki kulaklık mic ve hapörlör ayrı) otomatik anakart+ kulaklık oluyor çıkardığımda otomatik monitör+amd audio.. testi aslında başka kasayla denedim yani sonuçta ekran kartı farklı hd5670 oldukça eski kart hdmi ile bağladım monitöre sorunsuz ses geldi. amacım monitör de bir sorun olup olmadığını anlamaktı ve monitör de sorun yok.

HDMI'da ses gelmesi normal. RX 6800 DP'den ses vermeyi destekliyor mu bilmiyorum ancak monitör de desteklemiyor olabilir. Monitörde Jack girişi varsa AUX kablosu ile monitörden ses alabilirsiniz.

Siz böyle yazınca boşuna konuşuyoruz gibi geldi bana. RX 6800 bir kart monitöre ses vermeyecek! Hadi onu geçtim zaten kulaklık takmadan önce RX 6800'den ses aldığımı açıkca yazdım. Yani 7 aydır DP kablosuyla monitörden ses alıyordum.

Zaten ekran kartı ses vermeyecek size gidin karttan ses alın diyen yok. Gözden kaçmış olabilir ama sonuç olarak yanlış bir bilgi yok anlatımınızdan da kaynaklanan bir problem. Anakarttan monitöre ses vermek ne demek olabilir sizce? Bence de boşuna konuşmayalım. Yardım istiyorsunuz ama konuşma tarzınızı düzeltin. Bir ekran kartı çıkışlarıyla birlikte monitörün hoparlörü üzerinden ses vermeyi destekler. Hani AMD ses sürücüsü veya NVIDIA ses sürücüsü falan bundan dolayı var. Geçmiş sürücüleri deneyin belki sorununuza çözüm olur iyi günler.

Zaten ekran kartı ses vermeyecek size gidin karttan ses alın diyen yok. Gözden kaçmış olabilir ama sonuç olarak yanlış bir bilgi yok anlatımınızdan da kaynaklanan bir problem. Anakarttan monitöre ses vermek ne demek olabilir sizce? Bence de boşuna konuşmayalım. Yardım istiyorsunuz ama konuşma tarzınızı düzeltin. Bir ekran kartı çıkışlarıyla birlikte monitörün hoparlörü üzerinden ses vermeyi destekler. Hani AMD ses sürücüsü veya NVIDIA ses sürücüsü falan bundan dolayı var. Geçmiş sürücüleri deneyin belki sorununuza çözüm olur iyi günler.
Siz benim bildiğim değil, kendi bilginiz üzerinden yanıt vermeniz lazım.. insanların yaptığı en büyük hatadır ve kötü bişey bana göre "karşısındakinin bilebildği kadar üzerinden bir nevi akıl oyunu" buna gerek yok. karşındaki zaten bilmiyordur sen biliyorsan tüm olasılıkları hesaplar ona göre konuşursun.. ben bilsem zaten sormam.. direkt gelinecek nokta yine aynı şey bir ekran kartı sıkınsıtız monitöre ses vermeli ! neden vermiyor? ben ekran kartında ses yongası olduğunu bile düşünebilirim bilmiyorsam!

Bence kendi kendinize kompleks yapıyorsunuz. Önce tanımadığınız kişilere sen diye hitap etmemeyi bilin, karşınızdakine saygınız olsun. İkincisi, ekran kartının içinde ses yongasının bulunmadığını en basit kategorideki bilgisayar kullanan bile bilebilir. Burada hata sizin sisteminizin hatası ve sistem şuan elimde değil. Siz bütün olasılıkları buraya yığıp bir çözüm istiyorsunuz, ben ise sorunun derinliklerine inip soruna çözüm aramaya çalışıyorum veya bir noktaya varmaya çalışıyorum. Burada konuyu ve cevabımı okuyan herkes sesin ekran kartından değil monitörden geleceğini anlar. Akıl oyunu falan yaptığım yok, kendi kendinize bir şeyler algılayıp karşınızdakine saygısızlık yapıyorsunuz sadece. Sanırım bilmeseniz şimdiye kadar böyle bir şeyi kullanmazdınız. Burada bilgisayarınızı bozacak bir şey de yaptırılmadı. İnsanlar bir sorunu yanlış anlayabilir veya yorumlayabilirler. Sorunu başka biriyle çözmelisiniz çünkü biz pek anlayamayacağız birbirimizi uzatmaya gerek yok. "Kısaca bir şey yanlış anlaşıldığında sanırım yanlış anladınız şöyleydi sorunum diye ufak bir dipnot bırakmanız olayları kimse karşısında bu hale getirmez. Hoşgörü sınırlarının dışına çıkınca bir şey elde etmiş olmuyorsunuz."

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı