Anakartlardaki OC nedir?

yusufayd_3457

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060 ti,ryzen 5 7500f
Arkadaşlar selam Gaming.Gen'den hazır sistem alacağım bütçeyi zoralayarak 4060 Ti'den 4070'e çıkmak istiyorum, anakartlardaki OC nedir? OC olmayan kart alırsak ne gibi dezavantajları vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam Gaming.Gen'den hazır sistem alacağım bütçeyi zoralayarak 4060 Ti'den 4070'e çıkmak istiyorum, anakartlardaki OC nedir? OC olmayan kart alırsak ne gibi dezavantajları vardır?
Aleyküm selam, oc overclock anlamına gelmekde, gereğinden fazla voltaj göndererek performans arttırmaya yarıyor, eğer anakartda overclock desteği var ise bios üzerinden hazır profil ile veya ince ayar ile kendiniz yapabilirsiniz anlamına geliyor sanırım.

Hocam o anakarttaki OC değil ekran kartındaki OC. OC yazanda fabrika çıkışlı hızı arttırılmış demek oluyor, isterseniz siz de OC yaparak ekstra performans arttırabilirsiniz. Çok bir fark yok aralarında, OC yapmayı düşünmüyorsanız yazsa da yazmasa da alabilirsiniz. Ama OC yapma planınız varsa kesin OC yazanı alın.

Ne kadar bir performans artışı olur

Alacagınız sistemi atarsanız, eksikleri varsa onları söyleyelim veya daha uyguna sistem varsa onu atalım.
Rami tek yolluyolar onun için 2 tane ram
1 tb ssd
42k ya dayanıyo birde bunun monitörü fln var 46k oluyor

Siz OC yapmadığınız sürece neredeyse hiç olmaz, dediğim gibi OC yapmayacaksanız hangisi uygunsa onu alın.
Oc diyelimki yaptım ortalama bir oyunda kaç fps artar birde bilgisayarın ömrünü kısaltırmı

Fabrika çıkışlı oc neredeyse hiç arttırmaz, tahminimce 10fps falan ya oynar ya oynamaz, fabrikadan oc li gelen kartlar nerdeyse stock gibi olduğu için ve soğutmada sıkıntı yaşamayacağın için ömrüne çok takılma çok etkilemez.

Aldığın sistemin kasası yani güç kaynagı iyi değil.

Bu 2 değişikle bu da düşünebilir.

OC çok performans arttıran bir şey değil,10 15 FPS için uğraşmana değmez.

Vatan olan çok daha iyi diğer sistemden ve arkadaşın sisteminden hocam. Bence kesinlikle alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…