Anakartların Type-C girişi ses için kullanılabilir mi?

oncam

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Benim sormak istediğim şey telefonlarda kullanılan Type-C bağlantılı kulak içi kulaklığı anakartın Type-C portundan bilgisayara bağladığımızda mikrofon özelliğiyle birlikte kullanabilir miyiz? Bunu deneyen ya da konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaş varsa ve cevap verebilirse sevinirim.

Ben denedim ve bir sonuç alamadım. Ancak şöyle bir şey yaptım ben. Standart Type-C kablosu alıp iki tarafı da dişi olan bir aparat kullanarak USB çoklayıcı bağladım. Bu girişe de USB'yi 3.5mm ses girişine dönüştüren bir dönüştürücü aldım. Sonuç olarak laptopun arkasındaki Type-C girişiyle beraber laptopun yanlarına her seferinde USB ve hoparlör kablosu takma derdinden ve kablo karmaşasından kurtulmuş oldum. Anlatımım biraz karışık gelebilir, yardıma ihtiyacınız olursa görsel ekleyebilirim.

Söylediğinizi anladım. Bende bir kaç yerde araştırdım Type-C bağlantısı her cihazda ses çıkışı için standart olarak destek vermiyormuş. Yine de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı