Anakartta 3 pin fan kablosu 4 pin fan girişine takılır mı?

nrywq4

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, 3pinli fanı 4 pin girişine takabilir miyim?

Görsel alabilir miyiz? Anakart üzerinde takacaksan takılabiliyor. Psudan besleyeceksen olmayabilir.

Görsel alabilir miyiz? Anakart üzerinde takacaksan takılabiliyor. PSU'dan besleyeceksen olmayabilir.

Elimde fan yok almayı düşündüğüm fanlar 4pin 12v RGB ve 3 pin anakart girişli geliyormuş. O 3 PIN'i benim anakartımdaki normal 4 pinlik CHA_FAN kısmına takabilir miyim diye sordum.

Elimde fan yok almayı düşündüğüm fanlar 4pin 12v RGB ve 3 pin anakart girişli geliyormuş. O 3 PIN'i benim anakartımdaki normal 4 pinlik CHA_FAN kısmına takabilir miyim diye sordum.

Soketi anakartın üstüne takacaksan direk takılıyor.

Tamam öyleyse takılabiliyor. Anakart üzerindeki sokette bir çıkıntı ve fan soketinin de çukurumsu bir girişi var. Anlarsın zaten takabilirsin.

Anakarttaki 4 pinli fan soketine 3 pinli fan takılabilir. Ama bu durumda PWM şekilde hız ayarlaması yapamayabilirsiniz.

Ayrıca bazı anakartlarda DC voltaj şekilde hız kontrolü yapılabiliyor. Benim kasamın fanları 3 pinli ve anakartımdaki fan soketleri 4 pinli. DC voltaj şekilde hız ayarlaması yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…