Anakartta 3 pin yere fan takılır mı?

Arkadaşlar ekran kartı pasif soğutmalı bir GT710 var. Oynadığım oyunlarda 85 dereceyi görüyor. Bu sebeple altına manuel fan takmayı düşünüyorum ancak pin bulamadım.

Elimde 3 pin bir mini fan var. Hsense yazan yere bu fanı takmam sorun yaratır mı? İnternette arattım ancak hiçbir bilgi bulamadım hsense yeri ile alakalı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-29 at 20.09.38.jpeg
    123,8 KB · Görüntüleme: 38
Sanki bir marka, hazır bilgisayar anakartı havası sezdim. Kullanım kılavuzunda fan soketlerinin yerleri genellikle yer alır. Anakartın modelini belirtebilirseniz kullanım kılavuzuna dijital olarak ulaşmaya çalışabiliriz.

Hocam hp marka hazır pclerden. Banka çıkması olabilir. Anakartta hp marka sanırsam. HSENSE ile ilgili hiçbir bilgi yok. Tam anakart modeli lazım sanırsam.

Hocam HP marka hazır PC'lerden. Banka çıkması olabilir. Anakart da HP marka sanırsam. HSENSE ile ilgili hiçbir bilgi yok. Tam anakart modeli lazım sanırsam.
Soket fan soketine benziyor, hatta aynısı diyebilirim. Ama bu marka bilgisayarlarda bazen ilginç tasarımlar yapılabiliyor. Tam anakart modelini paylaşabilirseniz çok daha iyi olur. Kullanım kılavuzunu internette bulabilirsem pinin işlevini incelerim.

Az önce bu HSENSE pinini biraz araştırdım ve bunun kasanın ne zaman açıldığını algılamaya yaradığından bahsettikleri bir HP forum gönderisine denk geldim. HP forumdaki konu sahibi bu sokete fan bağlamış ama fan dönmemiş. Aynı fanı başka bir bilgisayara taktığında fan sıkıntısız şekilde çalışmış.

Anlaşılan şu ki bu HSENSE pini fan çalıştırmak için değil.

Bahsettiğim HP forum gönderisine aşağıdan göz atabilirsiniz:

Son düzenleme:
Şaka gibi. Ondada GT710 varmış. Çok ısınıyormuş. Ondan dolayı böyle bir çözüm aramış

Anakart bu sanırım hocam

@pedroz_1999 Üstad elimde molex giriş uçlu bir fan var. Sanırım 8 cm falan. Orta büyüklükte. Plastik kelepçeyle falan bir şekilde ekran kartına yapıştırıp onu kullanayım diyorum. Kasada molex giriş yok. Boşta sata var. Onu sata to molex yapıp fanı da molexe takayım diyorum.

Son düzenleme:
@samc34 Anakartta başka kasa fanı soketi var mı? Oraya fan çoklayıcı takmayı düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…