Anakartta bulunan USB 3.1 gen2 portlar çalışmıyor

Melih6868

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5600 / Gibabyte Rtx 4060Ti Gaming Oc / Arctic 34 eSpots Duo / XPG D50 32(16x2) 3200mhz ram / Samsung 860 EVO SSD 500gb / Samsung 970 EVO Plus 500gb / Seagate 1TB HDD / Corsair HS80 Wireless Kulaklık / SteelSeries Rival 5 Mouse / Corsair K55 RGB PRO XT Klavye / Xbox Gamepad 9. Nesil
Arkadaşlar anakartta bulunan 6 USB porttan paylaşacağım görselde sarı ile gösterdiğim Ethernet portunun yanındaki 2 USB portu çalışmıyor. Daha doğrusu hoparlör takıyorum yüksek seste güç kesiyor gibi yapıyor diğer portlarda düzgün çalışıyor. Klavyemi takıyorum ışıkları saçmalıyor diğer portlarda düzgün çalışıyor. Sadece görseldeki 2 port düzgün çalışmıyor. Chipset driver güncelledim. BIOS güncelledim ne yaparsam çözemedim bir türlü. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• anakart.png
    243,1 KB · Görüntüleme: 24
Benim de gen 2 portları çalışmıyor anakartım da msi b350i pro ac şimdi yeni konu açtım hatta. Sen ne yaptın bir çözüm bulabildin mi?

Benim de gen 2 portları çalışmıyor anakartım da MSI B350'i Pro AC şimdi yeni konu açtım hatta. Sen ne yaptın bir çözüm bulabildin mi?

Yok hocam ben bir kere metal kaplama bir USB takmıştım PC kendini kapatmıştı. Muhtemelen iletkenlikten falan anakartta bir şeyi yaktı. Hiçbir şekilde düzelmedi. Format, güncelleme vs her şeyi yaptım düzelmedi. Bende USB hub aldım böyle kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…