Anakartta CPU Işığı Yanıyor PC Açılmıyor

Sahilkeklik58

Hectopat
Yer
Şişli
Daha fazla  
Meslek
VeriTabanı Programcısı
Bilgisayarı temizlemek için ekran kartını v.b. söküp temizledim geri taktım ekrana görüntü gelmedi. Bir de kasanın ön yüzündeki başlatma ve resetleme tuşunun LED'leri yanmadı kasayı açtım anakartta CPU ışığı yanıyordu.
Mouse ışığı yanıyor ekran kartı çalışıyor power çalışıyor ama başlatma ve resetleme düğmesinin altındaki LED'ler çalışmıyor.
Poweri değiştirdim sorun çözülmedi.
Sorun nedir arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta, ekran kartının önünde HDD LED ve Power LED gibi küçük pinler olmalı, onların takılı olup olmadığını kontrol eder misiniz ?

Anakartta, Ekran kartının önünde HDD Led ve Power Led gibi küçük pinler olmalı onların takılı olup olmadığını kontrol edermisiniz ?
Öncelikle yorum için teşekkürler.

Kabloları kontrol ettim fakat fark yok.

Sağ üstte gördüğünüz gibi kırmızı ışık sönmüyor.

Bilmiyorum belki ondan değildir ama yine de sorayım dedim 4 pinli elektrik kablosu takılı mı ?
... Bazen bana da oluyor böyle şeyler unutuyorum takmayı sonra niye çalışmadı ya bu diye düşünürken fark ediyorum ki 4 pin takılı değil Umarın senin sorunun da bundandır sadece.

Yorum için sağ olun.
Power+ekran kartı + fanlar v.b herşeye elektirik gidiyor ve 4 pinli elektirik kablosu da takılı, başka powerla da test ettim mouse filan takılıyken de mouseun ledleri yanıyor ama anlamsız bi şekilde öndeki kasanın ledleri yanmıyor. Sorun ayrıyetten bu değil CPU ışığı yanıyor ve ekrana görüntü vermiyor bilgisayar normal bi biçimde açılıyor ama güç geliyor.

Sadece görüntü yok + öndeki başlat ve reset ledleri yanmıyor + Anakartta CPU ışığı yanıyor.

Ekran kartı ile ilgili bir sorun olmasın ?
Sanmıyorum daha önce ekran kartı bozuldu ve bu öyle birşey değil. Artı olarak ekran kartını cıkarttıp onboarda taktığımdada durum değişmiyor.

Sistemi belirtin.
Şuan İşte olduğum İçin detaylı veremeceğim ama;
  • CPU : İntel i3 Skylake 3.20ghz
  • RAM : Corsair DDR4 8 GB
  • Ekran kartı : Msi Gtx 750Tİ 2 GB
  • anakart : MSİ (modelini bilmiyorum)
  • işletim sistemi : Windowns 10 Pro

Bilgisayar çalışıyor, elektrik akımı var yani, ekranda görüntü yok fakat tüm aksamlar doğru çalışıyor.

1- Bilgisayar açılış sesi geliyor mu?
2- Kısa süre çalıştıkdan sonra elektirik kesiyor mu?

Bilgisayar açılış sesi gelmiyor fakat elektiriği de kesmiyorsa VGA kablosu kullanıyorsanız onu değiştirin HDMI kablosu kullanıyorsanız onu değiştirin.

Bilgisayar açıldıkdan kısa süre sonra elektrik kesiyorsa işlemciniz aşırı ısınıyor termal macunu yenileyin.

Tahminim ise %90 ihtimalle VGA kullanıyorsanız VGA kablosu HDMI kullanıyorsanız HDMI kablosunda cunku onboard bagladınız sorun yıne aynı demişsiniz tahminim sorununuz basit lütfen bir deneyin. Ayrıca LED'leri bu kadar sorun etmeyin ben bağlamadım bile pin girişlerinde sorun olabilir ama kasanın açılışı ile alakası olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…