Anakartta DRAM ve CPU LED'i yanıyor ve görüntü yok

SametH

Kilopat
Daha fazla  
RAM
4 X 16GB KINGSTON FURRY RAM
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980PRO M2 SSD
Ekran kartı
MSI RTX3090 VENTUS 3X GPU
Anakart
MSI PRO X670-P WIFI ANAKART
İşlemci
RYZEN 9 7950X İŞLEMCİ
Merhaba, bilgisayarı kullanırken birden hata vermeden kapandı ama kasa ışıkları yanıyordu. 30dk öncesinde 3D render almıştım, ısıdan dolayı kapanacak olsa, render esnasında kapanırdı diye düşünüyorum. Kapandığında yük altında değildi. Soğutmayı MSI MAG CoreLiquid 360r V2 sıvı soğutma ile yapıyorum. Power tuşuna basınca kasa ışıkları yanıyor, anakartın EZ Debug bölümünde CPU LED'i kırmızı yanıyor ama bir süre sonra kayboluyor, fakat DRAM LED'i sürekli sarı yanıyor. RAM'leri çıkardım ve silgi ile temizledim ve RAM slotlarını temizledim. RAM'ler takılı değilken çalıştırmayı denedim. Her RAM'i tek başına, 4 RAM slotuna da sırasıyla takarak çalıştırmayı denedim. BIOS pilini söküp 30dk bekledikten sonra tekrar takarak çalıştırmayı denedim. İşlemciyi söküp tekrar takmayı ve soğutucu vidalarını gevşetmeyi denedim. Ekran kartını çıkarıp onboard görüntü almayı denedim. USB bellek ile anakart üstündeki flash BIOS tuşuna basarak BIOS sürümünü güncellemeyi denedim. Fakat hiçbir yöntem ile çözüme ulaşamadım, hala görüntü alamıyorum. Power tuşuna basılı tutunca bilgisayar kapanmıyor ama aynı tuşlu açılıyor. Sorun ve çözüm hakkında fikir yürütebilecek ya da tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Donanımsal bir arızaya benziyor, yine de, sisteme takılı tüm güç soketlerini ve kablolarını kontrol edin moduler PSU ise PSU tarafındaki soketleride çıkarıp bakın, hasar var mı?
Hayır, hasar göremedim. Farklı çözüm önerileri gelmezse bilgisayarcıya götüreceğim mecbur.

Soldan 2. Slota tek RAM takıp, BIOS'u sıfırlayın o şekilde açın sistemi, yine açılmazsa parça denemek lazım.
Bunu denediğimde bilgisayar açılmıştı ama 2dk sonra kapanmıştı, sadece bir kere açabildim bu şekilde. Her RAM'i tek tek bütün slotlarda denemiştim defalarca, yine de açılmadı. Şans eseri bir kereliğine açıldı sanırım. RAM MHZ değerini düşürünce düzelecek gibi bir his var içimde ama bios ekranını bile göremiyorum.

Kapanmaması gerekiyor, kapanma şekli nasıl, sistem komple mi gidiyor, yoksa sadece ekran mı gidiyor?

Kapanmaması gerekiyor, kapanma şekli nasıl, sistem komple mi gidiyor, yoksa sadece ekran mı gidiyor?
Kasaya bağlı hiçbir aygıt çalışmıyor.(Klavye,mouse,monitör) Fakat bütün fanlar dönüyor ve kasanın ışıkları yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…