Anakartta işlemci pinine kaçan kurumuş macun kaçtı

jzxpse

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, eski anakartimin üzerinde kurumuş macun vardı temizlerken rüzgarın etkisiyle işlemci pin yerine kaçtı bir sorun çıkartır mi veya nasıl temizlerim? Sorun olur mu?

El süpürgesi varsa çekmeyi deneyin. Olmazsa o bölgeye bir miktar aromasız şekersiz sakız yapıştırıp çekin belki macunu çeker.

Sorun olmaz. Şu anki sistemimi aynı bu şekilde kullanıyorum. Temizlemeye üşenmiştim 1 yıldır sorunsuz çalışıyor.

El süpürgesi varsa çekmeyi deneyin. Olmazsa o bölgeye bir miktar aromasız şekersiz sakız yapıştırıp çekin belki macunu çeker.

Örneğin şekersiz falım sakız falan zarar vermez mi? Süpürge deneyeceğim.

Evet sorun olur. İzopropil alkolle temizleyebilirsin. Temizlemeden once anakarttaki bataryayi cikart.

İzopropil alkole alternatif var mı hocam? Atıyorum aseton vs. bataryadan kastiginiz saat pili mi?

İzopropil alkole alternatif var mı hocam? Atıyorum aseton vs. bataryadan kastiginiz saat pili mi?
Kurumuş olduğu için; yapışmamıştır diye süpürge önermiştim. Eğer yapışmış ve süpürgeye gelmiyorsa, dediğiniz gibi falım türü bir sakız belki işe yarayabilir.

Evet pil. Sakin aseton gibi guclu kimyasallari denemeyin anakartin ustundeki plastik ya da silikona zarar verebilir. 90% izopropil alkol iyi bir secenek olmazsa 70% de olur alternatif olarak elektronik devre temizleyici sprey de kullanabilirsin.

Evet pil. Sakin aseton gibi guclu kimyasallari denemeyin anakartin ustundeki plastik ya da silikona zarar verebilir. 90% izopropil alkol iyi bir secenek olmazsa 70% de olur alternatif olarak elektronik devre temizleyici sprey de kullanabilirsin.

Diğer arkadaşın önerdiği alternatif hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Toplu iğne ile bastırmadan yüzeyden alma alternatifi nasıl sizce?

Diğer arkadaşın önerdiği alternatif hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Toplu iğne ile bastırmadan yüzeyden alma alternatifi nasıl sizce?

Deneyebilirsiniz ama riskli bir alternatif. Yapacaksaniz cok dikkatli olun cok zorlamayin cunku daha derine gidip isleri berbat edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…