Çözüldü Anakartta kırmızı ve sarı ışık yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NemesisKnight13

Hectopat
Daha fazla  
Bugün, geçtiğimiz hafta sonu topladığım PC'yi teslim aldım, sistemi açtım her şey iyi hoş fakat şöyle bir durum var sistemi ne zaman açsam ya da yeniden başlatsam anlam veremediğim bir şekilde 1-2 dakika boyunca anakarttaki kırmızı ve sarı ışık yanıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Fakat 1-2 dakika sonra sönüyor ve sistem sorunsuz açılıyor. Ayrıca sistemi FurMark 3DMark gibi yazılımları kullanarak stabilite testide yaptım hiçbir sıkıntı yok. Ek olarak ekran kartı ve işlemciye ayrı ayrı stres testi gerçekleştirdim. Yine herhangi bir sorun yok, RAM testide yaptım onda da herhangi bir problem yok. Ama boot kısmıyla alakalı bir problem mi diye BIOS'tan 1.boot seçeneğini SSD'im yaptım fakat yine herhangi bir değişiklik yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunun çözümünü BIOS güncellemesi ile çözdüm arkadaşlar, mevzu DDR5 RAM'ler ile alakalıymış kullandığım BIOS geçen yıla ait olduğundan sistemde kararsızlık oluşuyor ve bu sebeple geç açılıyormuş.
Sorunun çözümünü BIOS güncellemesi ile çözdüm arkadaşlar, mevzu DDR5 RAM'ler ile alakalıymış kullandığım BIOS geçen yıla ait olduğundan sistemde kararsızlık oluşuyor ve bu sebeple geç açılıyormuş.

Çözüm
reis peki sorunu yaşadığında bios tarihi neydi hangi tarihe güncelledin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı