Çözüldü Anakartta OC ne demek?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LifeAnDeatH

Decapat
Daha fazla  
Aldığım anakartta 4733+(OC) yazıyor. Bu değer benim RAM'lerimi XMP, EXPO veya DOCP'la çıkarabileceğim maximum frekansı mı gösteriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartta "OC", overclock yani donanımın fabrika hızının üzerine çıkarılmasıdır. Daha yüksek performans için kullanılır, ama iyi soğutma ve uyumlu donanım şarttır.
Aldığım anakartta 4733+(OC) yazıyor. Bu değer benim RAM'lerimi XMP, EXPO veya DOCP'la çıkarabileceğim maximum frekansı mı gösteriyor?
Anakartın OC desteklediğini belirtir, sadece ram ve işlemcinin oc desteklemesi ondan tam performans alacağınızı göstermez.
Anakartta "OC", overclock yani donanımın fabrika hızının üzerine çıkarılmasıdır. Daha yüksek performans için kullanılır, ama iyi soğutma ve uyumlu donanım şarttır.
Anakartın OC desteklediğini belirtir, sadece ram ve işlemcinin oc desteklemesi ondan tam performans alacağınızı göstermez.

Son düzenleme:
Çözüm
Teşekkürler bilgiler için.

Son düzenleyen: Moderatör:
4400(OC)/4266(OC)/4133(OC)/4000(OC)/3866(OC)/3600(OC)/3466(OC)/3200/3000/2800/2666/2400/2133 MHz, Arabelleksiz Bellek*

(OC) ibaresi olan frekanslar hız aşırtma ile olduğunu, bu ibare olmayan frekansları ise doğal olarak desteklediğini belirtiyor. Yani yukardaki örnekte 3200'e kadar doğal destek var, üstü için hız aşırtma yapman lazım diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…