Anakartta Sata 2 veya 3 var mı?

Anakartınızın marka/modeli nedir?

s1lq6.jpg

s1lpj.png

Hocam resimleri büyütüp bakabilirsiniz, burada detaylı resimledim.

Başka bilgiler isterseniz onları da atabilirim ?

Hocam inanın ne diyorsunuz anlamıyorum.

Şimdi VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

bunu kullanamıyor muyum ?

Yoksa sata 3 e takılıyor ama ben sata 2 ye mi takayım ? Arada ne gibi farklar olur ? Sata 3 taktırabilir miyim dışarıdan felan ?

Biosu nerden nasıl güncelleyebilirim ? Ne yararı olur ?

Sorular biraz fazla fakat bugün gidip almayı planlıyorum hocam, o yüzden.

Siz bu harddisk'i alıp kullanın. Sorun yaşamazsınız.

Siz bu harddisk'i alıp kullanın. Sorun yaşamazsınız.

Hocam sağolun eyvallah da, sorularıma cevap değil bunlar. Lütfen şunları da hemen bir cevaplayıverin size zahmet :

Şimdi VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

Yoksa sata 3 e takılıyor ama ben sata 2 ye mi takayım ? Arada ne gibi farklar olur ? Sata 3 taktırabilir miyim dışarıdan felan ?

Hocam sağolun eyvallah da, sorularıma cevap değil bunlar. Lütfen şunları da hemen bir cevaplayıverin size zahmet :

Bu harddiski alıp, ister SATA II'ye ister SATA III'e takın. Herhangi bir uyumsuzluk, sorun yavaşlama vs. yaşamazsınız. Fark olmaz.

Anakart Sata girişi;
arock_sata2_sata3_x500.jpg

Sata Kablosu;
mqeQomRl_Jf6ILTWsrSxxJg.jpg

HDD Sata girişi;
seagateXT2TB_sata2.jpg

Heralde bişeyler anlamışsındır.
Uyum konusunda Haluk bey cevabı verdi başdan beri veriyoruz zaten Sata olan hiçbir HDD(Hard disk) de sorun yaşamadan takabilirsiniz.
Yanlız Anakartınız sata2 desteklediği için, Sata3 HDD alırsanız Sata2 hızında kullanacaksınız(HDD'de farkı çoğunlukla görmezsiniz, Ancak SSD alırsanız Farkı belli olur.).
Bios güncellemeyi yapmasanız da olur ben sadece belirtmek istemişdim, Görünüşe göre onu yapabilecek kabiliyette değilsiniz bu yüzden gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart Sata girişi;
arock_sata2_sata3_x500.jpg

Sata Kablosu;
mqeQomRl_Jf6ILTWsrSxxJg.jpg

HDD Sata girişi;
seagateXT2TB_sata2.jpg

Heralde bişeyler anlamışsındır.
Uyum konusunda Haluk bey cevabı verdi başdan beri veriyoruz zaten Sata olan hiçbir HDD(Hard disk) de sorun yaşamadan takabilirsiniz.
Yanlız Anakartınız sata2 desteklediği için, Sata3 HDD alırsanız Sata2 hızında kullanacaksınız(HDD'de farkı çoğunlukla görmezsiniz, Ancak SSD alırsanız Farkı belli olur.).
Bios güncellemeyi yapmasanız da olur ben sadece belirtmek istemişdim, Görünüşe göre onu yapabilecek kabiliyette değilsiniz bu yüzden gerek yok.

Kabiliyet ayrı birşey, bilmemek ayrı birşey. Lütfen üsluba dikkat edin, çünkü yazdığınız şekilde farklı bir kavram ortaya çıkıyor :)

1- Sata 3 ü dışartan ekletme gibi felan bir şansım olmaz galiba ? Anakartı değiştirmem gerekecek ve dolayısıyla tüm sistem değişecek sanırsam ?

2- Sata 2 ye taksam da olur diyorsunuz, hatta sata 1 de bile çalışır diyorsunuz ama hız konusunda felan düşmeler olmaz mı ?

3- Bios güncellemesini nereden / nasıl yapabilirim ?

Kabiliyet ayrı birşey, bilmemek ayrı birşey. Lütfen üsluba dikkat edin, çünkü yazdığınız şekilde farklı bir kavram ortaya çıkıyor :)

1- Sata 3 ü dışartan ekletme gibi felan bir şansım olmaz galiba ? Anakartı değiştirmem gerekecek ve dolayısıyla tüm sistem değişecek sanırsam ?

2- Sata 2 ye taksam da olur diyorsunuz, hatta sata 1 de bile çalışır diyorsunuz ama hız konusunda felan düşmeler olmaz mı ?

3- Bios güncellemesini nereden / nasıl yapabilirim ?

Fazla kaybınız olmaz hız konusunda. Sonuçta geleneksel sabit disk. Ssd olsaydı %50 dan fazla kayıp yaşardınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı