Anakartta USB 3.2 ne işe yarar?

Hocam ben 3.2'lik bir SanDisk USB kullanıyorum USB'ye veri yazdıracağım zaman 20 MB civarında yazıyor aynı işlemi 2.0 bir USB ile yaptığımda da indirme başta çok yüksek olarak başlıyor 50 MB civarı sonra sürekli 0'a çakılıp kalıyor.

Bunlar teoride alabileceğin maksimum hızlardır.

Örneğin USB 3.0'nin desteği en iyi durumda 5 Gbps yani 625 MB/sdir fakat sen USB belleğinin verebileceği hızı alırsın. SSD gibi düşün anakartın gen 3 portu 3.9 GB/s veri aktarımı yapabilir ama sen 1000MB/s okuma/1000MB/s yazma yapan bir SSD takarsan ancak o kadar hız alabilirsin.

Bunlar teoride alabileceğin maksimum hızlardır.

Örneğin USB 3.0'nin desteği en iyi durumda 5 Gbps yani 625 MB/sdir fakat sen USB belleğinin verebileceği hızı alırsın. SSD gibi düşün anakartın gen 3 portu 3.9 GB/s veri aktarımı yapabilir ama sen 1000MB/s okuma/1000MB/s yazma yapan bir SSD takarsan ancak o kadar hız alabilirsin.

Hocam mavi USB portuna takıyorum, ona rağmen bu hızı alıyorum. Gidip de 2.0 portuna takmıyorum yani.

Hocam mavi USB portuna takıyorum, ona rağmen bu hızı alıyorum. Gidip de 2.0 portuna takmıyorum yani.

Olayı yanlış anlamışsın bu hızlar USB Belleğin hızları değil, Anakartlardaki USB girişlerinin desteklediği hızlar.

Piyasada 250 lira altına alabileceğin USB 3.2 belleklerin çoğu 50MB/s hız vaat ediyor ama onu dahi veremiyor, verse de kısa sürede şişip 0MB/s ye düşüyor. 300-400MB/s hız verebilen USB bellekler de 2-3k dan başlıyor.

USB 3.2 Gen 2x2, teorik 20Gbps veri aktarma hızını gerçekleştirmek için iki taneye kadar 10 Gbps hattına olanak tanıyan, yeni makineler ve cihazlar için çok kanallı bir çalışma yöntemidir. USB veri saklama biriminin temel taleplerini karşılamak için güçlü performans artışı sağlar. Kullanıcının cihazlar arasında daha hızlı veri aktarımı yapmasını olanak tanır ve geriye doğru uyumluluğu destekleyerek eski teknoloji ürünleriyle çalışma konusundaki kaygıları ortadan kaldırır. Geriye doğru uyumluluk, yeni sürücülerin mevcut USB standartlarını desteklediği anlamına gelmektedir.

Anakartta 3.2 USB ne işe yarar?
Mesela taşınabilir M2 SSD alırsanız tahmini tam hız yani atıyorum 8000mb/s gibi yüksek hızlara çıkabilirsiniz, hızlı şarj gibi ekstraları edinmiş olursunuz. Fakat benim fikrime göre, günümüzde 3.0 yeterli bir seviyedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı