Anakartta VRAM nerede?

kasseria

Centipat
Arkadaşlar benim laptop çok ısınıyor. Macunlamak ve fanı temizlemek için açtım takarken gözüme bir şey çarptı öğrendiğime göre VRAM'mış. Resimde ekledim. Acaba benim orada vardı da düştü mü yoksa normalde mi öyle bilemedim.

Dosya Ekleri

• anakart.jpg
    anakart.jpg
    260,9 KB · Görüntüleme: 128
Elindeki laptopun alt veya üst modellerinde aynı anakart kullanılmış olabilir. Bu yüzden elindeki modelin özelliklerine göre anakart üzerindeki VRAM sayısı değişkenlik gösterebilir. Örneğin sendeki laptopun 1 GB VRAM'i varsa bir üst modelinde anakarttaki fotoğrafını attığın yerlere VRAM takıp 2 GB yapmış olabilirler. Kısacası normaldir.

peki buralara vram taktırabilirmiyim taktırır isem ısınma sorunum gider mi birde benim orda vram olup olmadığını sistemden nereden öğrenebilirim (toshiba satellite L755-1Mc)

Isınma sorununun VRAM takma ile düzeleceğini sanmıyorum. Ayrıca, taktırabileceğinizi de sanmıyorum çünkü, boş bırakıldığına göre onlara giden voltajı kontrol eden kontrolcülerde takılmamış olabilir, diğer VRAM entegrelerinin modellerinden bulmanız gerekiyor v.s v.s çok zahmetli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı