Anakartta Wi-Fi gerekli mi?

stogro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topluyorum ancak anakartta Wi-Fi mi yoksa normal mi alsam arada kaldım. İnternete kablosuz olarak bağlanıyorum model ile aramda 5 metre falan var. Sizce adaptörle mi bağlanmaliyim yoksa Wi-Fi anakart alip onunla mı hangisi daha iyi olur? Farka değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosu çekebilirsiniz.

En sağlıklısı Ethernet kablosu olacaktır.

Ben de başta aynı endişeye sahiptim ama bütçem nedeniyle alamamıştım. Daha sonrasında düzgünce kablo çektim ve iyi ki Wi-Fi kullanmıyorum diyorum. Ethernet hem hızı hem daha stabil olması nedeniyle muhteşem bir avantaj.

Modeminiz yakınsa kablolu bağlantı en iyisi. Wi-Fi'da olsa fena olmazdı ama ekstra yüksek bir ücret ile farklı bir anakart alacaksanız gerek yok. Ben MSI Bazooka V2 kullanıyordum ve daha sonradan TP-Link'in hem Wi-Fi hem de Bluetooth PCI kartını aldım. Önceden bilgisayar odamdayken kablolu kullanıyordum ama kardeşime verince farklı bir odadan kablosuz bağlanıyor artık. Kablo çekmenin gereksiz kirlilik yaratacağı ortamda Wi-Fi gerekebilir ama dediğim gibi modem yakınsa bence gerek yok Wi-Fi'a.

Anakartımda Wi-Fi özelliği var kullanıyorum ama kabloludaki hızı vermiyor kesinlikle. Fırsat olduğunda kabloluya geçicem. Kablo ile bağlanma imkanınız varsa Wi-Fi özelliğine bakmanıza pek gerek yok.

İkisini de kullanmış biri olarak Ethernet tavsiye ederim. Wi-Fi'nin en büyük sorunu stabil olmaması. 2 tane cihaz internet kullanmayan başlayınca internet hızıda düşüyor. Ethernet'te böyle bir sorun yok.

Kasada her zaman ethernet kablo kullanın. Hızı olduğu gibi alırsınız. Wifi her zaman stabil olmaz. Çok şeyden etkilenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…