Anakartta yanlışlıkla bir şeyi çıkartmak

Alc4Traz45

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartını takarken yanlışlıkla resimde işaretlediğim yeri çıkarttırdım, bunu nasıl düzeltebilirim ya da illaki bilgisayarcıya mı götürmem lazım?

Kondansatörü kopartmışsın hocam, lehimlemen gerekiyor. Yolunu koparmış olabilirsin, ince işçilik gerekebilir, kopan yerden net fotoğraf atabilirsen iyi olur. Duruma göre kendin de çözebilirsin.

Hocam 1. resimdeki gibi ekran kartının oralarda ve 2. resime gelirsek sanırım kondastörü kırmışım.
@Yunusemre0101
Sadece bir tarafı kalkıyor diyer tarafı hala takılı.

Hocam takılan kısmın altındaki yol kırılmış mı tam göremiyorum 2. fotoğraftaki sol taraftaki bacağın altını ama havyayı iyi kullanabiliyorsan yapabilirsin yolu kopmadıysa eğer.

Koptuysa PCB'yi kazımak vs. gerekiyor bayağı zor olur o işlemi yapmak. İyi bir teknik servis bulman gerekebilir.

Öncelikle kötü kameram için özür dilerim hocam ikincisi yardım ettiğiniz için teşekkürler eğer yaptırabilirsem yaptıracağım olmadı 2. el bir tane bulabilirsem alırım iyi günler.
Bu arada hocam yolun kırılması derken anakartın çatlamasını mı kast ediyorsunuz ?

Hocam altındaki bakır yol var ya, şimdi kondansatör koparken kendi lehimini mi kırdı yoksa bakır yolla birlikte mi koptu orası önemli.
Kendi lehimini kırdıysa eğer havya ile 5dk'lık işi var en fazla ama bakır yol ile birlikte koptuysa PCB'nin altından o yolu bulup ona bağlamak gerekiyor.

Kırmızı işaretlediğim yerde yolun yarısı kopmuş yarısı duruyor, sağ tarafı duruyor. Sarı olarak işaretlediğim yeri tam olarak seçemedim o yüzden yorum yapamayacağım oraya, İstanbul içindeysen yardımcı olabilirim.

Mavi işaretlediğim yerler de bu parçaların yolları, eğer durum çok kötü ise bozuk olan yerin yolu kazınır ve oradan ince işçilikle yol alınıp tel ile uzatılır.

Maalesef İstanbul'da değilim tekrardan teşekkürler hocam yardımınız için şimdi anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…