Anakart'taki 8+4 Pin CPU montajı

Ahmeb.

Hectopat
Merhabalar, aklıma takıldığından foruma yazmak istedim. İlk defa sistem toplayacağım bu yüzden yanlış bir şey yapmadan önce size danışayım dedim.
Anakart: ASUS X570-F
PSU: ASUS ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold Power Supply

PSU'dan çıkan bu kablolardan 2 tane var gördüğünüz gibi. Şimdi Anakart'daki 8 Pinli yere 4+4 Pinli CPU kablolarını takacağım. Sonrasında ikinci 4+4 CPU kablosunun, sadece 4 Pinli kısmını mı Anakart'daki boş kalan 4 pin yerine takacağım? Bu konu biraz kafamı kurcaladı. Aslında böyle olması gerek gibi duruyor çünkü adamlar boşuna 8+4 giriş koymamışlardır oraya. Fakat bir hata yapmamak için genede sorayım dedim sizlere. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı nitrojen vb. soğutmalarla çok fazla güç çeken OClar yapıyorlar işlemcilere. Onlar için bazen 8 pin yetmeyebiliyor. Siz sadece 8 pini takacaksınız. Evde hava soğutmayla yaptığınız her türlü OC için 8 pin yeterli.

Anladım hocam. Genede istersek boştaki 4 pine o kablodaki 4 pinlik yeri takabiliriz demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…