Evet, fanın kendi bağlantısını zaten SYS_FAN portlarından birine bağlıyorum, o konuda bir problem yok. Fanın ışık vermesi için gereken bağlantıya geldiğimiz zaman problem burada meydana çıkıyor.
Akasa Vegas TLX fan satın aldım. Fan, 3 pin ile geliyor ama adaptör ile ARGB olabiliyor. Benim de B450 AORUS PRO anakartımda sarı çerçeveye aldığım D_LED1 ve D_LED2 portları ile uyumlu. Fanın kendi bağlantılarını yaptım ve fanın kendisi çalışıyor ondan yana bir problem yok ama RGB adına hiçbir...
Buradaki konumda durumu izah ettim. Fanın içinden gelen adaptör ile 3 pinli RGB fanı, ARGB fana dönüştürecek adaptör yardımı ile D_LED1 veya D_LED2 kısmına taktığım zaman fandan ışık adına hiçbir şey olmuyor. Yazılım üzerinden bağladığım portun renklerini değiştirmeme rağmen herhangi bir ışık belirtisi vermedi. Ama fan sorunsuz çalışıyordu, fandan yana değil de RGB/ARGB yönünde problem yaşıyorum.
Dikkatimi şu an anakartımda ekteki görsel çekti. DLED_V_5W1 gibisinden bir yazı yazıyor ve yine ARGB portu bulunuyor. Acaba oraya mı takmam gerekiyordu?