Anakarttaki SYS_FAN neye yarar?

dixtuel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kasada 3 ön 1 arka Total 4 fan var ve fan hub ile çalışıyor. Fanların rengi kumandayla değiştirilebiliyor. Anakartım H510M-A Pro. SYS_FAN soketi neye yarıyor ve kullanmam mümkün mü?

Evet fanlar için ARGB PWM fan hub arıyorum. İkisi ayrı ayrı mı birleşik mi satılıyor bilmiyorum ama olsun.

PWM ile çalışan istediğiniz bir şeye güç vermenizi ve RPM kontrolü yapmanızı sağlar. İster egzoz fan yapın, ister içeri alan fan yapın ister pompa takın. İsterseniz fanlı M.2 SSD soğutucu alın onun fanını takın.

Hocam bundan almayı düşünüyorum PWM ve ARGB fanlar için. İş görür mü? Amazon.com.tr

Görür hocam. Anakartınızda ARGB yuva yok ise RGB'de kontrol sağlayamazsınız. Anakarttaki bir yuvadan gelen sinyali maksimum 8 fana yinelemek için çalışıyor. Kendisi bir sinyal oluşturmuyor.

Hocam anakartım MSI H510M-A Pro ve ARGB girişi yok. Yeni takacağım fanlar ise şunlar:
Dark EasyLink Siyaah ARGB 3x12 Fan Seti. ARGB to SATA kablosuyla geliyormuş. Bunun için herhangi bir şey almam gerekir mi?

teknik özellikler:

Tür3'lü Fan Kiti
Fan TipiAddressable RGB (ARGB)
Bağlantı Portu4 Pin PWM + Çift ARGB 5V 3 Pin (erkek & dişi)
RenkSiyah
GerilimDC12V (Fan), 5V (LED)
Güç Tüketimi3.36W (Fan), 1.4W (LED)
Rulman (Bearing) TipiHydro Bearing
Fan Hızı500~1500(± 10%) RPM
Maks. Hava Akışı20.3- 61 CFM (Fan Başına)
Maks. Statik Hava Basıncı1.27mm-H2O
Ses Seviyesi23.8 - 28.9 dBA
Boyutlar120*120*25mm
Garanti Süresi2 Yıl
Üretici KoduDKCKARGB06

Hocam anakartım MSI H510M-A Pro ve ARGB girişi yok. Yeni takacağım fanlar ise şunlar:
Dark EasyLink Siyaah ARGB 3x12 Fan Seti. ARGB to SATA kablosuyla geliyormuş. Bunun için herhangi bir şey almam gerekir mi?

teknik özellikler:

Tür3'lü Fan Kiti
Fan TipiAddressable RGB (ARGB)
Bağlantı Portu4 Pin PWM + Çift ARGB 5V 3 Pin (erkek & dişi)
RenkSiyah
GerilimDC12V (Fan), 5V (LED)
Güç Tüketimi3.36W (Fan), 1.4W (LED)
Rulman (Bearing) TipiHydro Bearing
Fan Hızı500~1500(± 10%) RPM
Maks. Hava Akışı20.3- 61 CFM (Fan Başına)
Maks. Statik Hava Basıncı1.27mm-H2O
Ses Seviyesi23.8 - 28.9 dBA
Boyutlar120*120*25mm
Garanti Süresi2 Yıl
Üretici KoduDKCKARGB06

Hocam ben de sayfasından okudum. Anladığım kadarıyla ışıklar senkron olarak çalışacak. Fakat kontrol etmek için bir şey göremedim. Kutudan çıktığı renkle kullanacaksınız eğer üzerinde bir kumanda, ayar vs yok ise.

Hocam ben de sayfasından okudum. Anladığım kadarıyla ışıklar senkron olarak çalışacak. Fakat kontrol etmek için bir şey göremedim. Kutudan çıktığı renkle kullanacaksınız eğer üzerinde bir kumanda, ayar vs yok ise.

ARGB kontrol ediliyor diye biliyorum resimlerdede farklı renklerde çünkü. Bir bulabilsem keşke.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı