Anakarttan hafif duman çıkması ne anlama gelir?

LazEmir

Kilopat
Arkadaşlar selam, çok acil yardımınız lazım, şu resimde belirtmiş olduğum yerden cız cız diye bir ses geldi ve hafif bir duman çıktı şimdi PC açılmıyor, M.2 SSD'yi değiştiriyordum ekran kartını çıkarttıktan sonra takarken böyle oldu, sizce sebebi nedir?

Kısa devre muhtemelen. Şansın varsa çipi değiştirterek çözebilirsin ama diğer parçalar da zarar görmüş olabilir. Güç kaynağın nedir ve parçaların garantisi var mı?

Kısa devre muhtemelen. Şansın varsa çipi değiştirterek çözebilirsin ama diğer parçalar da zarar görmüş olabilir. Güç kaynağın nedir ve parçaların garantisi var mı?
Parçaların garantisi var ama belgeleri kayıp, çipi değiştirme şansım da yok ama kısa devre ise belli bir zaman sonra kendi kendine düzelmezmi acaba ?

Muhtemelen kısa devre yapmış şansın varsa anca çipi değiştirip düzeltirsin geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti varsa servise gönder yoksa yeni anakart en mantıklı kalıcı gözüm anakart chipset yanmış. Gecmis olsun.

Çip değişirse düzelebilir ama cok zor ve maliyetli ve güvenilir de değil yeni anakart alınması en iyi çözüm. Dikkat et dostum üzüldüm geçmiş olsun tekrardan.
Offf offf, arkadaş beni buluyor valla, çipset değiştirme 3 bin civarı falan olurmu ki acaba ? eğer öyleyse 4500 liraya zaten bu anakartın sıfır var mecbur onu alacağım.

O paraya olsa bile vermem cok mantıksız saçma olur sen en iyisi yeni anakart al dostum ayrica çip değiştirildiginde orijinal ve saglam olduğundan emin olamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…