Anakarttan Yanık Kokusu Geldi

MustaFatih

Megapat
Daha fazla  
Sorunum şudur. Bir gün bilgisayarı açtığımda anakartımdan yanık kokusu geldi. Sonra baktım ki anakartımda bir yerin kıvılcım gibi çok küçük bir şekilde yandığını gördüm. Hemen PC'yi kapatıp parçaları söktüm ne olur olmaz diye. Anakartın üstündeki o yerin ne olduğunu anlamak için internette biraz araştırma yapmak istedim ama ne araştıracağımı bilmediğim için hiçbir şey bulamadım. O yüzden bilgili bir abimin, kardeşimin yardımına koştum. Şimdi merak ettiğim şey ise anakart kullanılamaz hale mi gelmiştir yoksa tamir olma imkanı var mıdır? Anakartım budur ve yanan yerde işaretlidir. Şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.
Inked1000_LI.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses yongası veya ses ile ilgili bir bileşen yanmıştır o alan üzerinde... Yanan ilgili entegre değişimi yapılabilir fakat yanmanın asıl nedeni yine anakart üzerinde bulunan başka bir entegre ise yollar da zarar görmüştür yüksek ihtimalle anakart yeni değil ise değiştirmenizi öneririm.

Ses yongası yanmış. Bir şey bağlı mıydı? Bağlıydı ise, kısa devre veya temassızlık gibi elektriksel sorunlar mı vardı?
Bir şey bağlı değildi ve herhangi bir elektriksel sorunum olmadı şimdiye kadar.
Ses yongasına benziyor. Ses giriş çıkışlarını deneme imkanınız var mı? Başka bir yerde daha yanık var mı?
Ses giriş çıkışlarım 3 ay önce olması lazım bozulmuştu ben de USB ses kartından kullanıyordum. Deneme imkanı demişsin ya kral da tekrardan çalıştırsam sıkıntı çıkar mı yanmaya devam eder mi ?
Ses yongası veya ses ile ilgili bir bileşen yanmıştır o alan üzerinde... Yanan ilgili entegre değişimi yapılabilir fakat yanmanın asıl nedeni yine anakart üzerinde bulunan başka bir entegre ise yollar da zarar görmüştür yüksek ihtimalle anakart yeni değil ise değiştirmenizi öneririm.
Öncelikle anakart bayağı eski kral. Bir de o ses yongası ise onu iptal ettirme şansım var mı PC açılsa benim için yeter aslında daha doğrusu harddiskteki üniversite sunumlarını, belgeleri vs alabilmem için açılsa yeter.

Bir şey bağlı değildi ve herhangi bir elektriksel sorunum olmadı şimdiye kadar.

Ses giriş çıkışlarım 3 ay önce olması lazım bozulmuştu ben de USB ses kartından kullanıyordum. Deneme imkanı demişsin ya kral da tekrardan çalıştırsam sıkıntı çıkar mı yanmaya devam eder mi?

Öncelikle anakart bayağı eski kral. Bir de o ses yongası ise onu iptal ettirme şansım var mı PC açılsa benim için yeter aslında daha doğrusu harddiskteki üniversite sunumlarını, belgeleri vs alabilmem için açılsa yeter.

HDD bozulmamışsa başka bilgisayara takıp içindekileri alabilirsiniz o kolay. Anakartınızı da bilgisayarcıya götürüp deneme yaptırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı