Anal kasların dışkıyı geri içeri itmesi

ProfesörX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim çocukluktan beri yaşadığım bir kabızlık problemim vardı. Ailem üzerine fazla düşmedi. Benim tuvaletim zorlayacak düzeye gelmeden gelmiyor, bu yüzden her seferinde bu sıkıntıyı çekiyordum.

Son haftalar konu başlığında olan olay başıma geliyor. Ben tuvaletim olduğunu bilip hissediyorum ama alt kaslarım bunu geri itiyor ya da yarısında iken kapanıyor. Aileme bunu anlattım ama doktora götürmek istemiyorlar ve çok su içmeyle ya da sağlıklı beslenmeyle geçebilecek bir şey olduğunu düşünüyorlar. Geceleri hep kafamı kurcalıyor uyuyamıyorum.

Arkadaşlar benim çocukluktan beri yaşadığım bir kabızlık problemim vardı. Ailem üzerine fazla düşmedi. Benim tuvaletim zorlayacak düzeye gelmeden gelmiyor, bu yüzden her seferinde bu sıkıntıyı çekiyordum.

Son haftalar konu başlığında olan olay başıma geliyor. Ben tuvaletim olduğunu bilip hissediyorum ama alt kaslarım bunu geri itiyor ya da yarısında iken kapanıyor. Aileme bunu anlattım ama doktora götürmek istemiyorlar ve çok su içmeyle ya da sağlıklı beslenmeyle geçebilecek bir şey olduğunu düşünüyorlar. Geceleri hep kafamı kurcalıyor uyuyamıyorum.

Yaşın büyükse neden ailene anlatıyorsun ki kendin git doktora bir de fazla kafaya takma bu tarz olayları psikolojin bozulur.

o herkeste olmuyor mu ya? ben mi yanlış biliyorum
yani dışkı eğer 2 günden fazla durursa kabızlığa dönüşür şertleşir çıkması zor olur elbette
Bu yüzden her gün 1-2 kez tuvalete çıkmak gerekiyor dışkınında sertleşmemesi için bol su kefir yoğurt tarzı şeyler içmeniz gerekiyor

sende ki sorun anladığım kadarıyla dışkı geliyor sen otururken tam yapacakken dışkın geri bağırsağa gidiyor böyle durumda tekrar derin nefes alarak ıkınman olacak o tekrar geri gidecek sen tekrar derin nefes alarak ıkanacaksın (ancak çok fazla ıkınma çatlak falan oluşur ve klozet kullanmanı tavsiye etmiyorum alaturka kullanın eğer o tuvaletiniz yoksa klozet'e otururken ayağınıza yükseltici koyun sandalye falan olur herhangi bir şey ve alaturkada oturuyormuş gibi yapın daha rahat yapacaksınız)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı